zondag 11 december 2011

ELBURGER SC VERLIEST MET 2-0 VAN GO AHEAD KAMPEN

Het bleek slechts een kleine opleving, de overwinning van Elburger Sportclub vorige week tegen  d´ Olde Veste ´54. Ook de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Go Ahead (K) eindigde in mineur; een 2-0 nederlaag. Het was op het koude sportpark Midddenwetering weer hetzelfde liedje. Al zeer vroeg in de wedstrijd (na drie minuten) keken de blauw-witten tegen een 1-0 achterstand aan. Na een voorzet van Nick Bakker  profiteerde Revelino Sabono  dankbaar van een wijfeling in de Elburger-defensie waardoor hij doelman  Frans Koornberg van dichtbij gemakkelijk wist te passeren.

In het verdere verloop van de eerste helft  wogen beide partijden behoorlijk tegen elkaaar op, maar evenals dat van de Elburgers was het spel van de rood-gelen ook niet om over naar huis te schrijven. Doelrijpe kansen ontstonden er in het eerste part  dan ook nauwelijks.

Na de hervatting probeerden de Elburgers de Kampenaren wel in verlegenheid te brengen maar toen Kevin Smit middels een kopbal  uit een hoekschop na tien minuten de score verdubbelde was het in feite een gelopen koers voor de thuisclub.

Inmiddels was de  geblesseerd geraakte  Richard  Boer  vervangen door de niet helemaal fitte  Remco Timmer.

In de slotfase was er nog een goede mogelijkheid na een actie van Mark Land, terwijl ook Marco de Vries nog kansrijk was.