zondag 11 december 2011

Collectief wint van individualisme.

De 4-1 overwinning van s.v.’t Harde op Veensche Boys was voor het grootste gedeelte te danken aan het collectief optreden van de Groen-witten ten opzichte van de individuele kwaliteiten van de mannen uit Nijkerkerveen.

’t Harde begon sterk aan de wedstrijd en na vier  minuten  was het al raak toen een  prima afstandschot van Lars Berendes  over doelman Terschegget  tegen de touwen ging.

Het verdere verloop van de eerste helft was matig en net zo verwarmend als de gevoelstemperatuur langs de lijn.

In de tweede helft gebeurde er des te meer . Een niet al te slim optreden van verdediger Ferry van Smalen ( het verbaal niet eens zijn met de scheidsrechter) kostte hem een 2e gele kaart waardoor de Blauw-witten met 10 man verder moesten.

De ontstane ruimte werd door de middenvelders van ’t Harde goed benut en zo kon Arnoud Kamerbeek een prima solo afronden met een lage schuiver wat de 2-0 betekende.

Toch kwam Veensche Boys terug in de wedstrijd toen scheidsrechter Funcke de Boys op een strafschop trakteerde en de spanning terug bracht in de partij.

De 3-1 kwam wederom op naam van Arnoud Kamerbeek maar het voorbereidende werk  van spits van Egteren verdiende alle lof.

In de slotfase werd de goed ingevallen Henk Elskamp binnen de zestien neer gehaald en mocht de andere invaller Jean Michel van de Schootbrugge de 4-1 van de elfmeter stip resoluut binnen schieten.