maandag 5 december 2011

Klinkende overwinning voor KV Elburg

Elburg 1 heeft zaterdagavond in sporthal ’t Huiken laten zien dat wel degelijk een ploeg is om rekening mee te houden. Elburg hield tegen de schutters van Telstar goed stand en won de wedstrijd verdiend met 19-16.

Dat Elburg tot nu toe een moeizaam seizoen draaide is bekend. Er werden weinig punten behaald en ook korfballend kon de ploeg het trouwe publiek niet steeds bekoren. Toch lijkt er de laatste wedstrijden een kentering te komen en de wedstrijd tegen Telstar was daar een goed voorbeeld van. Trainer/coach Remco Jacobs heeft met zijn team, met de vele wisselingen daarin, steeds moeten zoeken naar de juiste speelwijze.

Tegen Telstar wierp deze nieuwe speelwijze vruchten af hoewel dat pas in de tweede helft tot uitdrukking kwam.

Het eerst kwartier was voor Telstar. Met snelle aanvallen werd Elburg afgetroefd en dat resulteerde ook in een terecht tussenstand van 3-5. Elburg wist echter aan te klampen zodat het gat niet te groot werd. Bij de stand van 5-7 bij rust was nog van alles mogelijk.

Na rust maakten beide teams er een aantrekkelijke wedstrijd van. Elburg kroop uit haar schuld. Het combineerde snel en veelvuldig, er was meer beweging zodat er ook meer ruimte kwam voor het afstandsschot. Via 9-9- en 11-11 nam Elburg het initiatief over en speelde vanaf dat moment een gewonnen wedstrijd.

Met nog tien minuten op de klok had Elburg een gaatje geslagen van drie doelpunten (16-13). Elburg liet haar deze voorsprong niet meer ontglippen en won op basis van een sterke tweede helft verdiend met 19-16.