zondag 26 februari 2012

VSCO'61 onderuit tegen OWIOS

In de derby tegen OWIOS leed VSCO’61 een onverdiende nederlaag. Ruim 60 minuten had VSCO’61 de wedstrijd onder controle en kreeg het de beste kansen. Maar uit een vrije trap wist OWIOS in de 66e minuut te scoren en trok daarmee aan het langste eind.

VSCO’61 krijgt de eerste grote kans van de wedstrijd al in de zesde minuut. Sander Vis verschijnt alleen voor doelman Marcel van der Beek, maar schiet de bal op de doelman. Kansen zijn er niet te noteren in de eerste helft, maar VSCO’61 controleert de wedstrijd en heeft het betere van het spel. Op slag van rust escaleert de wedstrijd na natrappen door OWIOS-speler Ben Snoek. Hierna ontstaat een opstoot, maar geheel terecht geeft scheidsrechter De Boer de aanstichter een rode kaart.

Voor meer foto's zie www.nwvfoto.nl
De tweede helft is het aanvankelijk VSCO’61 dat aanspraak maakt op een treffer. Eerst is het Martijn Pluim die gevaarlijk naar binnen komt, maar zijn vlijmend schot via doelman Van der Beek naast ziet gaan. Even later is Wim de Vries heel dichtbij een treffer, maar zijn kopbal stuitert via de onderkant lat het veld weer in. Ook Sander Vis is dichtbij een treffer, maar in plaats van af te spelen schiet hij in de korte hoek op de OWIOS-doelman.
Geheel tegen de verhouding in scoort William van den Hul uit een vrije trap. VSCO’61 verzuimt hierna het spel opnieuw naar zich toe te trekken en hanteert te veel de lange bal. OWIOS claimt een penalty na obstructie tegen William van den Hul, maar scheidsrechter De Boer beslist anders.  Robin Füchten  sticht met een schuiver rakelings naast de paal nog het meeste gevaar, maar tot de gelijkmaker komt het niet.

Een onverdiende nederlaag over het geheel van de wedstrijd genomen. VSCO’61 mag het zich aanrekenen dat na de tegentreffer geen goed vervolg wordt gegeven aan de wedstrijd. Ondanks het behalen van de eerste periodetitel is het langzamerhand kijken naar onderen in plaats van naar boven. Het wordt tijd dat de ruggen gerecht worden en een overwinning behaald wordt. Zaterdag kan dit in de thuiswedstrijd tegen Hierden anders komen de degradatieplekken wel erg dichtbij!

1 opmerking:

 1. Blijkbaar het goedkopere knip en plakwerk vanaf de VSCO-website, waardoor het niet bepaald een objectief beeld van de wedstrijd geeft.
  Onderstaand het verslag van dezelfde wedstrijd door een OWIOS-bril ;-)

  OWIOS op karakter langs VSCO

  In een matige wedstrijd heeft OWIOS zaterdagmiddag de punten in eigen huis gehouden. Beide ploegen speelden in de eerste helft ver onder hun niveau. Het regende foute passes aan beide kanten.
  Foto's van de wedstrijd op nwvfoto.nl en locourant.nl
  Foto's Pupil vd Week William van Olst en Elftal vd Week F4 in de fotogalerij
  In de 6e min profiteerde Sander Vis bijna van een slippertje van Sander Meissner, maar verder viel er geen kans te noteren. Vlak voor rust sloeg de vlam in de pan toen na een overtreding op Ben Snoek aan de zijlijn de stoppen bij enkele spelers doorsloegen. Oen de rook was opgetrokken bleek alleen Ben Snoek een rode kaart gekregen te hebben terwijl de VSCO speler niets kreeg.
  Of dit incident of de peptalk in de rust OWIOS goed gedaan heeft weet uw verslaggever niet, maar OWIOS speelde in de 2e helft een stuk beter als in de 1e. De op halve kracht spelende William van den Hul bleef een plaag voor de VSCO verdediging, die steeds 2 man opofferde voor de bewaking van de OWIOS spits. Dat van den Hul bleef staan ondanks zijn enkel blessure bleek een goede inschatting van trainer Warmelink. In de 66e min stichtte een vrije trap van Bennie Veldhoen zoveel gevaar dat William van den Hul zomaar in kon schieten: 1-0. Wat VSCO hierna ook probeerde, ondanks enkele kleinen kansen kwam OWIOS niet meer in gevaar. OWIOS daarentegen had een strafschop verdiend toen William van den Hul in kansrijke positie naar de grond getrokken werd. Aan de stand veranderde niets meer zodat OWIOS na vandaag vast op de derde plaats staat. VSCO zal gouw punten moeten pakken wil het niet in de onderste regionen verzeild raken.
  Volgende week gaat OWIOS op bezoek bij Veensche Boys in Nijkerkerveen. Aanvang 14.30 uur.

  BeantwoordenVerwijderen