zondag 19 februari 2012

Bossini G.S.Stars wint "Battle of the boroughs"

Afgelopen zaterdag stond in de Landelijke Eerste Divisie de wedstrijd Elburg tegen Voorburg op het programma.
De wedstrijd in Voorburg werd door Bossini G.S.Stars gewonnen. CobraNova uit Voorburg wist echter in 2012 al te winnen van Arnhem Eagels en Dunckers. Terwijl de Elburgers nog niet wonnen sinds de winterstop.

Coach Martin Kramer van Bossini G.S.Stars beschikt eindelijk weer over een volledig fitte selectie, want Alex Tuinfort is weer terug van een langdurige enkelblessure.

In het eerste kwart bleek dat beide ploegen niet van plan waren om zich gemakkelijk gewonnen te geven. Er werd hard verdedigd en de ploegen kregen weinig ruimte in de aanval. De thuisploeg had vooral moeite met de nummer 12 van Voorburg. Hij speelde sterk onder de borden. Nadat, de weer fitte, Alex Tuinfort de verdediging van deze speler op zich nam, kreeg Bossini G.S.Stars meer grip op de aanval van CobraNova. Het beeld in het tweede kwart bleef gelijk. Het was een wedstrijd van hard verdedigen en weinig scores. Omdat de thuisploeg verzuimde de kansen vanaf de vrijeworplijn te verzilveren, liepen de bezoekers uit naar een kleine voorsprong. Ruststand: 26-33.

De opdracht voor de tweede helft was duidelijk. De verdediging nog verder aanscherpen en veel druk houden op de buitenspelers van CobraNova, zodat ze hun lange mannen niet in stelling kunnen brengen. Daarnaast moest het onnodig balverlies van de Elburgers omlaag.

De Elburgers kwamen goed uit de rust en na 2 minuten was de stand weer gelijk: 33-33. CobraNova pareerde echter de aanval van Bossini G.S.Stars en pakte weer een kleine voorsprong. Een sterke fase van Roel Kramer aan het eind van het derde kwart bracht de stand weer nagenoeg gelijk: 43-44.
In het vierde kwart pakte Bossini G.S.Stars direct het initiatief. CobraNova scoort in 5 minuten slechts 3 punten en krijgt te maken met een ontketende Dimitri Braakman. Met 13 punten op rij schiet hij de Elburgers naar een voorsprong van 59-47. Bossini G.S.Stars begint ook haar vrije worpen te raken en weet de voorsprong op 10 punten te houden. CobraNova komt niet meer dichterbij en geeft zich, na een mooie Alley Oop van Ronald van de Weg op Michel van Houten, gewonnen. Eindstand 73-63.

Volgende week speelt Bossini G.S.Stars weer een thuiswedstrijd. Zaterdag 25 februari komt om 21:00 uur Orca's uit Urk op bezoek.