dinsdag 7 februari 2012

Voorjaarscompetitie Batfighters begonnen

Na een aantal tafeltennisloze weken is vrijdag de voorjaarscompetitie weer begonnen. De vier teams van Batfighters Elburg begonnen allen met een thuisduel. Het resultaat: tweemaal een gelijkspel en twee ruime overwinningen.

Batfighters 1 maakte z’n rentree in de 1e klasse tegen Smash’70 2, dat net als team 1 afgelopen najaar kampioen werd in de 2e klasse. Stefan Vlieger, René Vlieger en Rik Rorije stonden tegenover Marthijn van der Wal, Matthias Hammer en Bastian Evers.
Stefan mocht de wedstrijd in gang zetten tegen Marthijn van der Wal, de kopman van de Hattemers. Hoewel de eerste game naar de Elburgers ging, leek Van der Wal daarna met twee gewonnen games de partij naar zijn hand te zetten. Bij 9-7 in de vierde game mocht hij het duel uitserveren, maar Stefan kwam knap langszij en sleepte er een beslissende game uit. Daarin was Van der Wal met 11-8 net iets sterker: 0-1.
De tweede partij, tussen René en Matthias Hammer, was een herhaling van de halve finale van de afdelingskampioenschappen. Hammer was toen in drie games te sterk en werd afdelingskampioen, maar nu nam René met dezelfde cijfers revanche: 1-1.
Vervolgens was het de beurt aan Rik, die weer is teruggekeerd bij Batfighters. Nadat hij met Stefan en René in de landelijke jeugdcompetitie speelde (voorjaar 2006), vertrok hij naar Smash’70 en de laatste jaren speelde hij bij Idefix in Groningen. Rik maakte er een spannende partij van tegen Bastian Evers, die een matchpoint onbenut liet. Daarna kon Rik het uiteindelijk wel afmaken: 2-1.
Voor het dubbelspel verschenen de gebroeders Vlieger achter de tafel, terwijl de Hattemers speelden met Van der Wal en Hammer. De eerste game ging naar de Elburgers, maar daarna waren de bezoekers te sterk. René had vervolgens geen antwoord op het spel van Van der Wal, die daarmee Smash op 2-3 bracht. Vervolgens wonnen beide teams om en om een partij. Stefan versloeg Evers na een 2-0 achterstand, waarna Rik in vijf games verloor van Hammer. René bracht beide teams in evenwicht door een overwinning op Evers en vervolgens moest ook Rik zich gewonnen geven tegen Van der Wal.
Om te voorkomen dat team 1 voor het eerst sinds januari 2011 een thuiswedstrijd zou verliezen, moest Stefan zien te winnen van Hammer. En dat lukte; in vier games bracht Stefan de eindstand op 5-5. Een prima begin van de competitie voor Batfighters 1, dat maandag alweer in actie komt tegen DTV’84 2 in Dalfsen.


Batfighters 2 liet vrijdag meteen zien dat het in de 3e klasse kan meedoen om het kampioenschap. Smash’70 5 werd met 8-2 aan de kant gezet. Gerrit Ruyter en Ayad Haba verloren allebei één partij, terwijl Gerard Tomassen ongeslagen bleef. Vrijdag gaat team 2 op bezoek bij Harderwijk 3, dat met 10-0 van Vined 2 won en op het eerste gezicht een concurrent voor de titel lijkt.

Batfighters 3 degradeerde vorig seizoen naar de 4e klasse en wil graag weer terug naar de 3e klasse. Ze begonnen daarom maar meteen met een maximale zege op ’s-Heerenbroek 2; 10-0 voor Gerrit van de Poll, Hetty Kamphorst en Piet Tadema. Vrijdag volgt een uitwedstrijd tegen Smash’70 8, dat in de eerste speelronde zeven punten pakte.

Batfighters 4 probeert dit seizoen in de 4e klasse te blijven en het begon met een 5-5 gelijkspel tegen Kampenion 7. Jacob-Jan der Spek pakte drie punten en Gert-Jan van der Linde won twee partijen, terwijl Heinz Klein niet tot een overwinning kwam. Team 4 nam twee keer een voorsprong van twee punten, maar de bezoekers uit Kampen kwamen langszij. Vrijdag gaat Batfighters 4 op bezoek bij Tafeltennis Zwolle 13.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten