zondag 12 februari 2012

Geen winterse bui maar een medaille regen voor de Hokseberg

Zaterdag 11 februari jl. vertrokken de zwemmers van Zwem en Polo Club de Hokseberg richting Zwolle om daar mee te doen aan de 3de wedstrijd van de recreatieve Meerkamp, ditmaal ging het om een medaille wedstrijd.

In totaal werd er 57 keer gestart, daarvan zijn 17 starts beloond met een podiumplaats.
Vincent Eijbrink en Heleen Vermeulen waren de absolute medaille toppers, beide wisten elk 3 gouden medailles te bemachtigen.
De andere gouden medailles ging naar Mart Schoots, deze behaalde hij op de 50 meter schoolslag. Naast deze gouden exemplaren werden er nog 7 zilveren medailles binnen gehaald.
Melanie Badenbroek (50 m vrij en 50m school), Declan Drost ( 50m school), Mart Schoots (50m rug) en Jorik van Klompenburg ( alle afstanden) keerden met 1 of meerdere zilveren plakken huiswaarts.
Ook het nodige brons werd bij elkaar gezwommen: Danique Drost (25m vrije) en Naomi Pater (25m rug en 25m school) mochten ook een plaats op het podium innen.

Al met al een goede wedstrijd voor de Hokseberg, deze wedstrijd wisten de zwemmers dan ook een 3de plaats in het puntentotaal te bemachtigen, daarmee komt de Hokseberg op een 4de plaats in het klassement. Het wordt dus spannend of de vereniging deze goede lijn kan vast houden om aan het eind van het seizoen een podium plaats te bemachtigen.

Ook op persoonlijk vlak werd er goed gezwommen, 27 persoonlijk records sneuvelde onder de druk van de medailles. De beste verbetering stond op naam van Mart Schoot die zijn oude tijd verbeterde met 12 seconden en een tijd neerzette van 57,81 op de 50m school.
Ook Maxine Wellenberg deed het uitstekend met een verbetering van 10 seconden op de 50m rug, zij zwom dit in een tijd van 1:08,82.

Kortom weer een top weekend voor de Hoksebergers.