zondag 5 februari 2012

Slap KV Elburg verliest van Telstar

De korfballers van KV Elburg reisden vol goede moed af naar Hoevelaken voor de uitwedstrijd tegen Telstar. Na een slappe eerste helft en een betere tweede helft verloor Elburg verdiend met 18-14.

Kennelijk heeft Elburg een helft nodig om op stoom te komen en de wedstrijd goed aan te pakken. Al enkele weken laat Elburg het in de eerste helft afweten en dat was ook het geval in de wedstrijd tegen Telstar. Te weinig aanvallende impulsen, te veel plaatsfouten en geen doelpunten. Dat was het beeld van de eerste helft.

Telstar is de laatste weken een goed spelende en gemakkelijk scorende ploeg. Het team uit Hoevelaken genoot zichtbaar van de falende Elburgers en scoorde aan de lopende band.

Tot 2-3 was Elburg nog in de race maar daarna was het helmaal over en uit. Telstar liep zonder veel moeite uit naar 11-3 bij rust.

Coach Remco Jacobs hoefde in de rust niet veel te zeggen want alle spelers wisten ook wel waar het aan schortte. Na rust pakte Elburg de zaken dan ook beter aan. Elburg had het aanvallend en verdedigend beter op orde en er werd veel meer gescoord. Jacobs bracht ook enkele wissels aan en met name Jeffrey van Oene had een hele goede invalbeurt.

Het gat bij rust (11-3) was echter te groot om te slechten. Elburg moest bij 18-14 haar meerdere erkennen in Telstar maar kon toch terug kijken op een betere tweede helft.

De doelpunten kwamen van: Kees Magre 6; Benjamin Tijdeman 3; Rutger Bruinink 1; Liset van der Linde 1; Karin Jacobs 1; Hetty van den Berg 1; Jeffrey van Oene 1;

Zaterdag 11 februari speelt Elburg 1 de tuiswedstrijd tegen koploper IJsselvogels, aanvang 20.50 uur in sporthal ’t Huiken.