woensdag 22 februari 2012

Elburger SC ontvangt FC Zutphen

Nu Koning Winter definitief afscheid heeft genomen en de schaats-liefhebbers volop hebben kunnen genieten, is onze aandacht  weer helemaal gericht op volkssport nummer 1: voetbal.

A.s. zaterdag (25 februari) staat er een compleet programma op het menu en Elburger Sportclub ontvangt op het eigen Burgemeester Bode Sportpark FC Zutphen uit de gelijknamige stad.

Het is al weer vier weken geleden (28-1) dat beide ploegen voor het laatst in actie kwamen. Elburger Sportclub behaalde toen een zeer belangrijke overwinning op Be Quick ´28, terwijl FC Zutphen de uitwedstrijd tegen DOS ´37 in winst omzette.

Met een achterstand van vijf punten op koploper SDV Barneveld en één wedstrijd minder gespeeld bezetten de Zutphenaren, die natuurlijk in het spoor willen blijven van de ex- Hoofdklasser, de tweede plaats. 

FC Zutphen beschikt over een degelijk en goed voetballend team, dat  in de frontlinie over enkele zeer snelle en balvaardige spelers beschikt. In de wedstrijd destijds in Zutphen leken de Elburgers in de openingsfase compleet onder de voet te worden gelopen, maar wisten in dit doelpuntrijke treffen de nederlaag (4-3) toch nog beperkt te houden. 

De blauw-witten zullen het ongetwijfeld opnieuw zwaar te verduren krijgen maar zijn, zo het lijkt, na vijftien wedstrijden in deze klasse wel wat volwassener geworden.

De wedstrijd in Elburg staat onder leiding van de heer J. van Dijk en begint om 14.30 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten