zondag 12 februari 2012

KV Elburg verliest van IJsselvogels

KV Elburg ontving zaterdagavond koploper en kampioen IJsselvogels uit Moordrecht.
Na een goede wedstrijd moest Elburg haar meerdere erkennen in IJsselvogels.

Eindstand 18-25.

Na twee mindere wedstrijden moest Elburg zaterdagavond de strijd aan binden tegen een team dat nog geen punt had verloren deze zaalcompetitie. Inmiddels kon de kampioensvlag in Moordrecht worden gehesen en speelt IJsselvogels volgens seizoen in de overgangsklasse.

Elburg heeft een mooie plek in de middenmoot maar had nog wel wat recht te zetten. Met name de wedstrijd, vorige week tegen Telstar zat het team niet lekker.

Tegen IJsselvogels werd daarom behalve voor de doelpunten ook gestreden voor eerherstel. Dat lukte met name in de eerste helft uitstekend. Elburg speelde vlot en aanvallend en liet zien dat men zich had hersteld van een mindere periode. Teamleider Albert Steert: “Als we elke wedstrijd zo spelen doen we mee om het kampioenschap.”

Toch speelt Elburg te wisselvallig om elke week dit niveau te halen. Tegen IJsselvogels lukte dat de eerste helft wel. Er werd gerust met een kleine voorsprong voor Elburg (11-10).

Na rust kon Elburg het hoge tempo niet volhouden. IJsselvogels liet zien dat men de terecht kampioen is en liep in de slotfase op Elburg uit tot 18-25. Ook nu pakte IJsselvogels dus weer de winst en twee punten. Elburg kan terug kijken op een goede wedstrijd.