vrijdag 24 februari 2012

De derby op het programma: Owios - VSCO'61

Zaterdagmiddag a.s. staat de enige echte gemeentelijke derby weer op het programma, om 14.30 uur wordt op de Bovenmolen dan afgetrapt. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter de heer M. de Boer uit Harderwijk.

Aan de uitwedstrijd in Oosterwolde houden de groenwitten goede herinneringen over, dit duel wist men toen verrassend te winnen met 0-1, door een doelpunt van Gerdo van ’t Hul. VSCO zat toen in een heel goede reeks.
De Oosterwoldenaren wisten de 1e periode voor zich op te eisen, in deze 8 wedstrijden werd verder 6 keer gewonnen en 1 keer gelijkgespeeld.
De groenwitten kenden een zeer wisselvallige 1e periode, maar in de 2e periode is men sterk teruggekomen waarin men nu een 3e plaats bezet. Bij de kanaries is het juist omgekeerd en kent men een slechte 2e periode waarin men tot nu nog niet wist te winnen.

Echter deze derby’s zijn vaak niet te voorspellen en resultaten behaald in het verleden zijn geen garantie voor een goede afloop nu. Het is ook de vraag hoe de korte maar hevige winterperiode is verteerd door beide elftallen, trainen en voetballen is dan bijna niet mogelijk op de natuurgrasvelden.

Na de uitwedstrijd in Zwolle tegen de plaatselijke Boys, zijn de groenwitten in competitieverband niet meer uitgekomen, deze wedstrijd op kunstgras werd wel met 0-4 gewonnen. VSCO speelde afgelopen zaterdag thuis tegen Lunteren en door het ontbreken van enkele basiskrachten werd er toen met 0-0 gelijkgespeeld.

Voor technische staf en natuurlijk ook de hopelijk vele supporters dus de vraag hoe beide teams aan de aftrap komen en hoe de wedstrijd zal gaan verlopen.

Voor één ding hoeven we niet bang te zijn, dat het zal ontbreken aan motivatie en instelling, dat is namelijk inmiddels het handelsmerk van OWIOS. Als dat ook vanmiddag aan de dag kan worden gelegd, dan zullen de Kanaries van goeden huize moeten komen om de punten mee naar de Zandweg te kunnen nemen.

Hopelijk kunnen we onze trouwe aanhang weer begroeten langs de lijn die met positieve steun onze jongens, naar een overwinning kunnen supporteren.

Volgende wedstrijd is: Veensche Boys  - OWIOS (3-3-‘12 om 14.30 uur in Nijkerkerveen).

Volgende thuiswedstrijd: OWIOS – Blauw Geel ’55 (10-3-’12 om 14.30 uur)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten