zondag 26 februari 2012

ESC met 0-3 onderuit tegen FC Zutphen

Het is slechts bij een illusie gebleven dat Elburger Sportclub in de thuiswedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst, FC Zutphen, een positief resultaat zou behalen.

Met een duidelijke 3-0 overwinning was één van de kandidaten voor de titel te sterk voor de blauw-witten.

Aanvankelijk kon de  thuisclub zich nog redelijk staande houden, maar wist daarbij de Zutphense-defensie  nauwelijks in verlegenheid ter brengen.

De formatie  Edwin van Nijen, zelf ooit actief van Be Quick’28 en Nunspeet, toonde echter over meer voetballend en technisch vermogen te beschikken. Na een half uur spelen drukten zij hun steeds meer toenemende overwicht dan ook in een treffer uit.

Aldo Joaquim was z’n directe tegenstander te snel af en uit zijn voorzet kon Jeroen Luijkman doelman Frans Koornberg  vervolgens van dichtbij gemakkelijk  passeren.
Amper zestig tellen na de hervatting verdubbelde  Zutphen de voorsprong. Nu was het Joaquim zelf die scoorde na goed voorbereidend werk van Cem Köse.

De thuisclub deed hierna nog wel verwoede pogingen om de aansluitende treffer tot stand te brengen, maar de mannen van Egbert Kragt konden geen potten breken.

De gasten kregen zelfs een aantal uitstekende kansen om de score  verder op te voeren, maar het bleef bij een doelpunt van Köse die een actie van de rappe Hakim Estafzafi verzilverde.

In de slotfase  kreeg de inmiddels ingevallen Bert-Jan Kragt nog een uitstekende kans om de eer te redden, maar de Zutphense sluitpost Ömer Demirici  wist door goed uitkomen “de nul” vast te houden.

1 opmerking:

  1. vanaf dinsdag 29 febr.2012 beelden/samenvatting elburgersc-fc zutphen te vinden op http://sattelwebnl.blogspot.com of canal you tube Bart 495 of via twitter sattelweb.

    BeantwoordenVerwijderen