zondag 26 februari 2012

Batfighters 1 verliest ongeslagen status in nieuwe sporthal

Batfighters 1 heeft vrijdag met 4-6 verloren van koploper Tafeltennis Zwolle 6. Het was voor de Elburgers pas de eerste nederlaag in de nieuwe zaal, die ongeveer een jaar geleden in gebruik werd genomen.
De overige drie teams boekten een ruime overwinning (team 2 en 3) of een gelijkspel (team 4).

Batfighters 1 ontving dus Tafeltennis Zwolle 6, dat in de 1e klasse C het sterkste team lijkt te zijn. De verschillen in de poule zijn echter heel klein en dat bleek ook wel uit de wedstrijd. Liefst zes van de tien partijen werden namelijk in vijf games beslist. Voor team 1 speelden René Vlieger, Stefan Vlieger en Rik Rorije. Bij de Zwollenaren kwamen Paul Kamstra, Hans Speek en Annewyke Appels in actie.

René kreeg in de openingspartij geen grip op het spel van Paul Kamstra, die de bezoekers op voorsprong bracht. Even later leek het 0-2 te worden, omdat Stefan tegen Hans Speek de eerste twee games verloor. Hij ontsnapte echter door de derde game met 12-10 te pakken, waarna ook de vierde en vijfde game naar de Elburgers ging: 1-1. Vervolgens pakte Zwolle op dezelfde manier een punt. Rik nam namelijk een 2-0 voorsprong tegen Annewyke Appels, maar zij kwam daarna beter in haar spel en won alsnog. In de vierde partij kwamen Rik en Stefan net tekort om Paul en Hans te verslaan. Ook nu waren er vijf games nodig. Tussenstand: 1-3.


Na het dubbelspel stond Stefan tegenover Paul, die overtuigend de eerste twee games won. In de derde game kreeg hij zelfs al een aantal matchpoints, maar de derde en vervolgens ook de vierde game gingen toch naar Stefan. Er volgde een spannende beslissende game, waarin Paul met 10-12 net iets sterker was. Nadat René vervolgens geen kans had tegen Annewyke, keken de Elburgers tegen een 1-5 achterstand aan. Rik kon echter iets terugdoen namens de thuisploeg; ook hij had vijf games nodig om Hans te verslaan.

In de achtste partij trok Stefan tegen Annewyke de eerste game naar zich toe, maar daarna was het beste van zijn spel er af: 2-6. De eerste thuisnederlaag sinds 28 januari 2011 was daarmee een feit. Gelukkig wisten Rik en René er toch een mooie uitslag van te maken. Eerst leek Rik kansloos van Paul te verliezen (5-11, 5-11), maar ook hij knokte zich terug in de wedstrijd. In tegenstelling tot Stefan wist hij de beslissende game wél te winnen. René versloeg in de laatste partij Hans. Eindstand: 4-6.
Een prima uitslag voor team 1, dat daarmee op de tweede plaats blijft staan. De Zwolse koploper heeft nu drie punten meer.


Batfighters 2 wist vrijdag ook de vierde wedstrijd van het seizoen te winnen. Gerrit Ruyter en Jeroen bleven ongeslagen tegen Tafeltennis Zwolle 11, terwijl Gerard één keer trefzeker was. Ook het dubbelspel werd gewonnen door team 2, waardoor het dus 8-2 werd. Concurrent Harderwijk 3 pakte één puntje minder, waardoor Batfighters 2 nu met een voorsprong van vier punten bovenaan staat in de 3e klasse I.

Ook voor Batfighters 3 is inmiddels wel duidelijk dat zij kandidaat voor het kampioenschap zijn. Gerrit van de Poll, Hetty en Piet wonnen ook de tweede thuiswedstrijd van deze competitie met 10-0. Heino 7 kwam er in Elburg niet aan te pas. Team 3 gaat met dertig punten aan de leiding in de 4e klasse K. De volgende wedstrijd is over twee weken tegen Hoonhorst 2, dat derde staat met 24 punten.

Net als team 3 zette ook Batfighters 4 vrijdag dezelfde uitslag neer als de eerste thuiswedstrijd. Deze keer werd het 5-5 tegen Heino 8. Mark en Michael wonnen twee partijen en Heinz één. Over twee weken speelt team 4 een belangrijk degradatieduel tegen ESV 1 (thuis), dat voorlaatste staat en twee punten voorsprong heeft om team 4.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten