zondag 26 februari 2012

Bossini G.S.Stars komt tekort tegen kampioenskandidaat

Zaterdag werd in sporthal 't Huiken de wedstrijd Bossini G.S.Stars - Habitop Orca's gespeeld.
De uitwedstrijd tegen deze ploeg eerder dit seizoen werd een afstraffing voor de Elburgers. Met 92-44 werden de Elburgers toen naar huis gestuurd. Bossini G.S.Stars had dus wat recht te zetten.

In het eerste kwart werd duidelijk dat Bossini G.S.Stars zich ditmaal niet zonder slag of stoot gewonnen zou geven. De thuisploeg speelt fysiek en met veel energie. De bezoekers echter komen moeizaam op gang. Elburg pakt dan ook brutaal de leiding en komt op een 12-7 voorsprong. Door vroege persoonlijke fouten van Ruben Grootkarzijn en Roel Kramer moet echter al snel gewisseld worden en stokt de aanval van Bossini G.S.Stars enigszins. Tot 18-19 weet de thuisploeg aan te klampen maar dan loopt Habitop Orca's uit naar 26-19 aan het eind van het eerste kwart.

Habitop Orca's is op stoom en pakt ook in het tweede kwart het initiatief. Met name Jesper Jobse is in de beginfase van dit kwart niet af te stoppen. Na slechts 2 punten in 7 minuten weet de thuisploeg gelukkig aan het eind van dit kwart weer de basket te vinden. Met 2 scores op rij brengt Jeroen Doek de ruststand op 28-45.

In het derde kwart blijft Urk de Elburgers onder druk zetten. Bossini G.S.Stars lijdt in deze fase veel balverlies en Hapitop Orca's straft dat direct af. Halverwege dit kwart schakelen de Elburgers over op een zone-verdediging en weten hierdoor de scorers van Urk wat meer aan banden te leggen. Stand na 3 kwarten 43-71.

Bij de start van het vierde kwart was wel duidelijk dat een stunt er niet meer in zou zitten, daarvoor was de achterstand te groot. De Elburgers gooiden echter de handdoek nog niet in de ring en gingen dit kwart met veel energie van start. In de verdediging werden stops gemaakt en aanvallend schoten de schutters van de thuisploeg met scherp. Het kwart werd met 27-18 gewonnen door de thuisploeg en de eindstand kwam daarmee op 70-89.

Volgende week is Bossini G.S.Stars vrij. Op 10 maart is de volgende wedstrijd in Nijmegen tegen Wildcats.