zondag 20 januari 2013

Uitgedund Bossini G.S.Stars pakt met degelijk basketbal de punten in Voorburg

Door blessures en afwezigheid van 5 selectiespelers trad Bossini G.S.Stars slechts met 7 man aan bij de wedstrijd in Voorburg tegen CobraNova. De thuiswedstrijd werd na twee verlengingen verloren en de Voorburgers bezetten de derde plaats op de ranglijst. Op papier en in praktijk geen makkelijke opgave.

Bossini G.S.Stars komt in het eerste kwart snel op stoom. Center Alex Tuinfort en forward Joachim van de Weg ronden de goed uitgespeelde aanvallen perfect af en creeeren een kleine voorsprong van 4-12.

Vanaf de 5e minuut krijgt Rik van de Nes het op zijn heupen en maakt 10 punten op rij. Na het eerste kwart staat er een ruime voorsprong van de Elburgers op het scorebord, 12-29.

CobraNova beschikt echter over een goede selectie en herpakt zich in het tweede kwart. De bezoekers helpen ook een handje door veelvuldig tweede kansen weg te geven door slecht rebounden. De thuisploeg pakt deze kans met beide handen aan en komt bij rust terug tot 40-45.

In het derde kwart strijden beide ploegen voor de voorsprong. Jeroen Doek en Joachim van de Weg nemen de Elburgers scorend op sleeptouw. Bossini G.S.Stars wint het kwart met een kleine marge en loopt een puntje uit naar 58-64.

Het vierde kwart wordt het kwart van Dimitri Braakman. Steeds werd hij vrij gespeeld en door persoonlijke fouten van CobraNova mocht hij dit kwart maar liefst 13 vrije worpen nemen. Hiervan benutte hij er 11 en in totaal scoort hij in het vierde kwart 17 van de 27 punten voor Bossini G.S.Stars. Eindstand 77-91.

Door de overwinning stijgen de Elburgers naar de vierde plek in de Landelijke Eerste Divisie. Komend weekend is de ploeg vrij.