maandag 21 januari 2013

Goede voornemens door ZPCH de Hokseberg waar gemaakt!

Zaterdag 19 januari werd de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar gezwommen door de fanatieke zwemmers van “De Hokseberg”.
16 zwemmers vertrokken richting Hattem om opnieuw punten binnen te halen voor de vereniging in de E.ON Nationale Zwem-competitie.
Van de totaal 28 keren dat de vereniging aan het startblok verscheen wisten de Hoksebergers er 17 af te sluiten met een persoonlijk record, ruim de helft van alle tijden werden dus verbeterd.


Declan Drost wist een de beste verbetering te realiseren, op de 50 m. rugslag wist hij zijn oude tijd van 52.60 te vervangen voor een tijd van 49.23. Een buitengewoon goede prestatie!

Ook Maxime Wellenberg realiseerde een prachtige PR op de 50 m. rugslag door haar tijd van 1:08,82 te vervangen voor een tijd van 1:04,47. Matthijs Visch wist zijn Vlinderslag prima tot uitvoering te brengen wat resulteerde in een verbetering van exact 3 seconden, zijn tijd werd daarmee 44.45.

De Hokseberg kwam ook uit met een 2 tal estafetteploegen: De ploeg van de heren ( Jan Post, Hendri Kroneman, Jorik van Klompenburg en Matthijs Visch) hadden een tijd van 2:48.60 op de 4 x 50 m Wisselslag, met een verwachte tijd van 2:52,00 was ook dit een ruime verbetering! Bovendien tikte de ploeg als 2e de kant aan.

Als afsluiter mocht de gemengde ploeg (Iris Bultman, Maxime Wellenberg, Gideon Brink en Declan Drost) zich van hun beste kant laten zien op de 4 x 25 m. Schoolslag. Zij wisten met een tijd van 1:58.30 aan te tikken en behaalden daarmee een 3e plaats!

We kunnen terug kijken op een geslaagde wedstrijd! We zijn als vereniging nog steeds opzoek naar enthousiaste zwemmers die wat aan deze resultaten wat willen bijdragen.

Is zwemmen wat voor jou? Kom eens een keer meezwemmen! Twitter:  @zpch1960 of



Geen opmerkingen:

Een reactie posten