zaterdag 19 januari 2013

In winterse sferen weer een mooie ATB wedstrijd op ’t Loo

Zaterdag was het weer ondanks de kou een drukte van belang op Sportpark Stuivezand op ’t Loo.

Door de inzet van vele vrijwilligers was de baan helemaal sneeuwvrij gemaakt en konden de wedstrijden door gaan. In de één na laatste wedstrijd van de Rabobank ATB- en veldritcompetitie 2012-2013 was het weer spanning ten top in de diverse categorieën.

Raymond van de Kruisweg was vanaf de start weer goed weg, maar gaande weg de wedstrijd vorderde kwam Nils ten Brinke dichterbij. Vijf ronden voor het einde was het pleit beslecht, Nils had aansluiting gevonden bij Raymond, en samen konden ze de strijd aanbinden voor de plaatsen 1 en 2 van de daguitslag. Deze werd uiteindelijk met een mooie voorsprong gewonnen door Nils ten Brinke voor Raymond van de Kruisweg en broertje Dennis werd derde. Bij de klasse 35+ was het wederom Dick Kinket die de boventoon voerde. Met gemak won hij de wedstrijd voor Michel Besseling en Lorenz Roelofs. In de klasse 5 t/m 7 jaar was het wederom Sem Hardlooper die de snelste was voor Estelle Mulder en Sanne Klock.  In de klasse 8 t/m 10 jaar was het Brian de Vries die Esra van de kruisweg en Puck Pieterse het nakijken gaf en de overwinning pakte. In de klasse 11 en 12 jaar was Jasper Oost niet bij te houden door Sabine Snoeijer en Thomas de Blom.

In de klassen 13 t/m 15 jaar was het heel spannend.  Auke Jans won met een banddikte de wedstrijd van Peter Kelderman, en met een ruime voorsprong van Colin Haak. Auke en Peter staan in het tussenklassement samen op de eerste plek. Dus hoogste plekje op het podium zal in de laatste sprint zaterdag 26 januari worden beslist.

Zaterdag 26 januari 2013 wordt de finale gehouden. Vanaf 12.45 uur wordt er gestart met de allerjongste klasse.  Deze finaledag is elk jaar een waar festijn met een mooie verloting met mooie prijzen . Tevens word er een sponsorwedstrijd georganiseerd voor Jan-Willem Eibrink, die dit jaar in het kader van de KWF Kankerfonds de Alp d’Huez gaat beklimmen.
Voor meer informatie inzake deze en reeds verreden wedstrijden, zie www.atb-vereniging-oldebroek.nl

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten