zaterdag 19 januari 2013

KV Elburg komt tekort tegen Sparta

KV Elburg speelde zaterdagavond voor een goed gevulde tribune een goede wedstrijd tegen Sparta Zwolle.
Evenals in de uitwedstrijd was Sparta ook deze keer de betere ploeg. Elburg verloor verdiend met 14-21.

Sparta is koploper in de 1e klas C en zal met Wit Blauw Kampen strijden voor het kampioenschap. Elburg staat in de onderste regionen en kan de punten goed gebruiken. De winst tegen Regio vorige week was een flinke opsteker. De ploeg ging vol vertrouwen de wedstrijd in.

Beide teams maakten er een leuke en sportieve wedstrijd van hoewel er soms op het scherpst van de snede werd gestreden. In de openingsfase bouwde Sparta meteen een voorsprong op. Bij een achterstand van 2-6 dreigde een sportieve afstraffing maar gelukkig kwam het zo ver niet. Elburg vocht zich onder leiding van Jim van der Linden terug in de wedstrijd.

Gezien het veldspel deed Elburg niet veel onder voor Sparta maar de Zwollenaren scoren gemakkelijker. Beide Zwolse vakken hebben een gevaarlijk speerpunt. Zij scoren van afstand net zo gemakkelijk als bij de vrije worpen.

Bij rust was het 8-10 en toen het vlak na rust 9-10 werd was er weer van alles mogelijk.

Sparta toonde echter dat het beschikt over de betere ploeg. Elburg werkte hard maar kon niet voortkomen dat het via 11-17 uiteindelijk een 14-21 verlies werd.

Sparta blijft hiermee koploper. Elburg kan zich opladen voor de volgende wedstrijd, uit tegen Dindoa in Ermelo.

De doelpunten kwamen van:
Jim van der Linden 5; Jordi Immeker 4; Jeffrey van Oene 2; Benji Sjardijn 1; Ragnild Steert 1; Benjamin Tijdeman 1.

Volgende week zaterdag 26 januari speelt Elburg 1 de uitwedstrijd tegen middenmotor Dindoa Ermelo, aanvang 19.40 uur in de Dindoa-hal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten