zondag 27 januari 2013

KV Elburg pakt punt in Ermelo

KV Elburg speelde zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Dindoa in Ermelo. Beide teams maakten er een leuke en spannende wedstrijd van die uiteindelijk in een gelijkspel eindigde.
Achteraf konden beide teams hier mee leven. Eindstand 18-18.

Dindoa heeft in de 1e klas een positie in de brede middenmoot. Elburg staat daar net onder en moet nog steeds sprokkelen om de punten binnen te halen. Handhaven in de 1e klas is het doel en die handhaving levert elke week een finale op.

Dindoa nam in de beginfase van de wedstrijd het initiatief en pakte een 2-0 voorsprong. Via 2-2- stond er na 10 minuten al 5-5 op het scorebord en de vele toeschouwers gingen er eens goed voor zitten.

Dindoa bleef gedurende de eerste helft steeds aan de goed kant van de score maar Elburg bleef in het spoor. Op slag van rust kwam Elburg opnieuw op gelijke hoogte (10-10). Wat daar op volgde was een spannende tweede helft met twee ploegen die streden voor de winst.

Na rust nam Elburg langzaam maar zeker het initiatief over maar de teams bleven gelijkwaardig. De teams namen om beurten een voorsprong van één doelpunt maar beide teams konden niet een gaatje slaan van twee of drie doelpunten.

Met nog één minuut op de klok was het 17-18 in Elburgs voordeel. Toch wist Dindoa in de slotminuut de gelijkmaker aan te tekenen. Sneu voor de Elburgers die de twee punten heel goed kon gebruiken, gelet op het wedstrijdbeeld een terechte uitslag.