woensdag 23 januari 2013

Batfighters, vooruitblik voorjaarscompetitie 2013

Op dinsdag 29 januari geeft team 3 namens Batfighters Elburg de ‘aftrap’ voor de voorjaarscompetitie van 2013.
Het belooft weer een spannend en interessant seizoen te worden, waarin één van de teams een niveau hoger zal spelen. Een overzicht van de teams en de indelingen.

Batfighters 1 (1e klasse C)

Team: Arjen Koops, Stefan Vlieger, René Vlieger, Erik van de Haar
Tegenstanders: De Veluwe 3, Effekt’74 3, De Brug 2, Trias 3, Torenstad 2
Het eerste team kent dit seizoen een nieuw gezicht. Erik van de Haar is als vierde speler toegevoegd om te voorkomen dat de ploeg met maar twee spelers kan aantreden, zoals afgelopen najaar een keer is gebeurd. Erik is bij DETO (Nijeveen) teamgenoot van Gerrit Ruyter (Batfighters 2) in de 1e klasse van afdeling Noord. Om DETO te helpen zal Arjen Koops dit seizoen ook een aantal wedstrijden voor die club spelen.
Batfighters 1 hoopt deze competitie na de overtuigende derde plek van vorig seizoen dichterbij de top van de 1e klasse te komen. Op basis van de teamratings zou dat moeten kunnen, aangezien alleen De Veluwe 3 (degradant uit de Promotieklasse) een hogere rating heeft dan de Elburgers. Eerste wedstrijd: donderdag 31 januari tegen Torenstad 2 in Zutphen.
 
Batfighters 2 (2e klasse A)

Team: Gerard Tomassen, Jeroen Bokhorst, Ayad Haba, Gerrit Ruyter
Tegenstanders: Swift’64 1 , Dronten 1, Leogang 1, Kampenion 4, Emmeloord 1
Team 2 heeft het, voorzichtig gezegd, niet echt getroffen met de poule-indeling. Kampenion 4 is dezelfde ploeg die vorig najaar al boven de Elburgers eindigde, Dronten 1 werd met overmacht kampioen in de 3e klasse en ook Leogang 1 is een promovendus. Swift’64 1 (met onder meer Piet Korstanje) deed lang mee om het kampioenschap in de 2e klasse, maar de moeilijkste tegenstander (op papier) is Emmeloord 1. Zij hebben namelijk Johan Lieftink en Robbert Stolwijk ingeschreven, twee spelers die een aantal jaren geleden nog in de Hoofdklasse actief waren. Kortom: Batfighters 2 kan zich opmaken voor een pittige competitie. Hun eerste wedstrijd is in en tegen Dronten, op vrijdag 1 februari.
 
Batfighters 3 (3e klasse G)

Team: Piet Tadema, Hetty Kamphorst, Gerrit van de Poll, Hans Jurriëns
Tegenstanders: De Veluwe 6, De Brug 10, Trias 8, Futura 1, Smash’70 6
Ondanks een gemiddelde van 7,5 punten per wedstrijd liep Batfighters 3 vorig najaar net het kampioenschap in de 4e klasse mis. Desondanks werd besloten om een plek in de 3e klasse aan te vragen en de bond heeft die plek ook toegewezen aan team 3. Dit voorjaar mogen Piet, Hetty, Gerrit en Hans het dus weer een niveau hoger gaan proberen. Opvallend is dat de Elburgers bij drie ploegen uit Apeldoorn zijn ingedeeld, namelijk De Veluwe, De Brug en Futura. De eerste wedstrijd is op dinsdag 29 januari tegen Trias 8 in Twello.
 
Batfighters 4 (4e klasse D)

Team: Heinz Klein, Michel Biesterbos, Michael Eversen, Jacob-Jan van der Spek, Mark Moorman, Gert-Jan van der Linde
Tegenstanders: Wijhe 2, Tafeltennis Zwolle 13, DTV’84 6, Wham 1, Emmeloord 3
Het vierde team, dat zich vorige competitie vrij overtuigend wist te handhaven, heeft een paar lastige tegenstanders geloot. Wijhe 2 schommelt de laatste seizoenen heen en weer tussen 3e en 4e klasse, terwijl Wham 1 de afgelopen tweeënhalf jaar in de 3e klasse speelde. Emmeloord 3 is deels een onervaren team dat in de 5e klasse het kampioenschap pakte en DTV 6 is een team dat bij Tafeltennis Zwolle voorlaatste werd in de 4e klasse. Spelers uit Batfighters 3 mogen ondanks het klasseverschil overigens nog steeds invallen in team 4, want vorig seizoen speelden ze op hetzelfde niveau.
 
Speelschema
De eerste thuiswedstrijden in de zaal aan de Paterijstraat staan gepland voor vrijdag 8 februari. Alle teams komen dan tegelijk in actie.
Klik hier voor de pagina met een overzicht van alle wedstrijden van de Batfighters.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten