zondag 13 januari 2013

KV Elburg op wilskracht langs Regio

KV Elburg speelde zaterdag een belangrijk duel tegen Regio in Vaassen. Elburg verkeert in de onderste regionen van de 1e klas en heeft de punten hard nodig. Regio heeft dit seizoen nog geen punt gehaald.

In de thuiswedstrijd bleef Elburg nipt aan de goede kant van de score maar dat was geen garantie voor succes in de uitwedstrijd. Toch kon het team en de meegereisde supporters na afloop opgelucht ademhalen. Elburg won de wedstrijd verdiend en met overtuiging met 8-14.

In het eerste kwartier vielen er maar weinig doelpunten te noteren. Na 15 minuten leidde Elburg slechts met 1-3. Regio gaf de Elburger aanvallers weinig ruimte maar kwamen zelf nog moeizamer tot scoren. In het vervolg van de eerste helft sloeg Elburg een gaatje (2-7) maar maakte zelf ook teveel fouten  om echt uit te lopen. Regio kon de achterstand nog wat verkleinen. De ruststand werd bepaald op 5-8.

Regio kwam na rust goed uit de startblokken en scoorde meteen. Elburg hield echter het hoofd koel en bleef regelmatig scoren. Halverwege de tweede helft viel Jim van der Linden, na enkele weken blessureleed, weer in.

Met nog 6 minuten op de klok was de voorsprong uitgelopen tot 6-14 en waren de twee punten binnen. Dat Regio in de slotfase nog twee keer scoorde was slecht voor de statistieken.

Elburg kan terugkijken op een goede wedstrijd die verdiend werd gewonnen. Door dit resultaat neem Elburg meer afstand van de onderste plaats en mag weer stiekem kijken naar de brede middenmoot in deze klas.