zondag 20 januari 2013

EVV heren blijven winnen, dames EVV onderuit

De volleyballers van E.V.V. blijven koploper in de derde divisie B. De ploeg van trainer Peter Gaillard won in Voorthuizen afgetekend met 0-4 van SDS. Waar de vorige ontmoeting tussen beide teams een enerverend gevecht opleverde, was het zaterdag eenrichtingsverkeer.

In de eerste twee sets waren de Elburgers serverend, aanvallend en verdedigend een maatje te groot voor de thuisploeg. De derde set gaf in eerste instantie hetzelfde beeld. E.V.V. nam een grote voorsprong, maar zag SDS door een hoge servicedruk dichterbij en op 24-24 zelfs langzij komen. Rake klappen van Rik Straatman en Robert van Esterik brachten op 25-27 toch de setwinst. In het vierde bedrijf was de tegenstand van SDS gebroken en pakte E.V.V. met 12-25 het bonuspunt.

De dames van E.V.V. konden hun overwinning van vorige week geen succesvol vervolg geven. Op bezoek bij concurrent Gemini in Elst verloren de Elburgse vrouwen de eerste set ongelukkig met 25-23. Met veel strijd en enthousiasme knokte de ploeg van Michel Klappers zich vervolgens naar 25-27 winst in de tweede set. In de laatste twee sets was Gemini de bovenliggende partij, waardoor E.V.V. slechts één punt mee naar huis kon nemen.