donderdag 6 juni 2013

Schreurs 23e in Parel van de Veluwe

De Parel van de Veluwe werd woensdag onder zomerse omstandigheden afgelegd. Voor de 185 renners was dat echter geen teken om het wat rustiger aan te doen. Vanaf het startsein vloog direct de vlam in de pan en reed het peloton met bijna 50 kilometer per uur over de Veluwe. Ontsnappen bleek dan ook niet mogelijk, al deden diverse renners verwoede pogingen.

 Wanneer achter Garderen de zeer smalle en moeilijke passages over worden gereden lijken er toch een paar keer groepjes wat voorsprong te krijgen en Schreurs zit telkens goed mee, maar ook nu krijgt niemand de ruimte. Pas richting de Stakenberg krijgen drie renners wat ruimte. Het peloton met nog altijd Berry Nagelhout, Pieter Paul de Weerd en Leander Schreurs goed voorin, doen het dan toch wat rustiger aan en laten de drie tot maximaal 3:45 minuut weg rijden.

Voor Pieter Paul slaat dan vlak voor zijn huis in het Harde het noodlot toe en beland op het asfalt, hij weet de aansluiting nog wel weer te krijgen, maar richting Doornspijk op de smalle wegen ontploft het peloton en valt totaal uit elkaar. de Weerd zal dan ook wat later de strijd moeten staken. Berry Nagelhout weet zich in eerste instantie nog wel goed te handhaven, maar ook bij hem gaat wat later het kaarsje uit en bij de eerste finishpassage verlaat hij op een 122e plek de koers.

Schreurs zat ondertussen helemaal voor in de koers, met drie ploeggenoten waren ze overgebleven in een eerste groep van 20 achtervolgers op de drie leiders. Helaas misten ze als ploeg een groepje van drie die de oversteek naar de koplopers wisten te maken. In de laatste 25 kilometer bleef het echter een kat en muis spel tussen de koplopers en de achtervolgers die in de laatste omloop tot op tien seconden naderden. Maar het gat werd niet meer dicht gereden en Schreurs bolde als 23e over de streep.


Onze huisfotograaf Patrick Beelen heeft vanavond foto's gemaakt bij de "Parel van de Veluwe". Bekijk zijn foto's nu op http://rallylover.nl/parelveluwe2013.html


Geen opmerkingen:

Een reactie posten