maandag 10 juni 2013

Andrea Hokse Nederlands kampioen skeeleren

Afgelopen zaterdag, 8 juni, stond het Nederlands Kampioenschap skeeleren op het programma in Veendam, een kampioenschap welke door de organisatie perfect was georganiseerd.

De rijders van Inline Skateteam Keep Moving stonden aan het vertrek van dit NK.

 
Voor Herrald Vinke en Jaimy Horst was dit hun eerste NK op de weg, zij reden een goede race als 1ste jaars en hebben een mooie ervaring opgedaan. Herrald werd 24ste en Jaimy 25ste.
Andrea Hokse en Marieke Kroes lieten de laatste weken zien dat de vorm er was nadat ze afgelopen week al beiden een plak hadden gepakt tijdens het NK Baan in Almere.

Op een super zwaar parcours met veel klinkers erin was het moeilijk wegkomen voor een kopgroep en als het wel werd geprobeerd sprong Marieke Kroes mee om de niet verrast te worden. Wat er ook werd geprobeerd een kopgroep ontstond niet waardoor de kansen van sprinter Andrea Hokse groeide.

Met nog zo’n 600 meter te gaan trok Andrea de sprint volop aan en kreeg onmiddellijk een gat van 10 meter welke ze niet meer uit handen gaf.
Op prachtige wijze kwam ze juichend over de meet en mocht het rood-wit-blauwe shirt aantrekken en haar gouden medaille in ontvangst nemen.
Marieke Kroes werd 8ste en werd bedankt voor haar attente rijden door Andrea waardoor de titel werd binnengehaald.

Keep Moving is super trots dat Andrea als titelhoudster 2013 de kleuren van ons team vertegenwoordigd en daarnaast over enkele weken afreist naar Duitsland om deel te nemen aan de Europese kampioenschappen.

Voor een volledig verslag zie www.ist-keepmoving.nl

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten