donderdag 20 juni 2013

13e plaats voor Van Werven – Beunk in Varsseveld


Afgelopen weekend stond de grand prix van Nederland op het programma voor de zijspancrossers. Voor team van Werven was het een thuiswedstrijd in Varsseveld. Gert van Werven afkomstig uit Oldebroek is tegenwoordig woonachtig in de achterhoek. Vooraf was duidelijk dat ze een visitekaartje wouden afgeven op het circuit de Vennenbulten.

Zaterdag
Tijdens de trainingen op zaterdagochtend liep het naar wens voor team van Werven. Na de problemen tijdens de vorige wedstrijd om het wereldkampioenschap was de motor weer in uitstekende conditie gebracht door de monteurs.


De kwalificatiewedstrijd op zaterdagmiddag was door de grote opkomst van deelnemers weer in 2

groepen verdeeld. Het lot had bepaald dat Gert en Peter in groep A de strijd aanmoesten gaan met onder andere de gebroeders Visscher uit Hasselt en de leiders in de tussenstand Adriaenssen en v.d. Boogaart. Dat ze er zin in hadden lieten ze ook gelijk zien, en dit resulteerde in een keurige 7e plaats. Dit resultaat betekende rechtstreekse kwalificatie voor de wedstrijd van zondag. 

Zondag
Onder prima omstandigheden stond zondag aan het begin van de middag de eerste manche op het tijdschema van de organisatie. Tijdens de eerste manche werd er sterk en constant gereden door van Werven – Beunk. Dit resulteerde uiteindelijk ook in een mooie 11e plaats, met ruim 9 seconden voorsprong op de Franse combinatie van Steven en Stewart France. Het verschil met plaats 10 was maar 3 seconden, maar de gebroeders Visscher wisten toch deze voorsprong vast te houden. 




Tijdens de tweede manche was de start niet goed, en moesten ze vanuit het achterveld beginnen. Achteraf na het bekijken van de beelden, was duidelijk te zien dat het starthek niet goed functioneerde en hierdoor konden ze niet goed wegkomen. Na een aantal mooie inhaalacties en een constant gereden manche wisten ze uiteindelijk toch nog de 15e plaats te behalen.

In het dagklassement was de 11e plaats in de eerste manche en de 15e plaats in de tweede manche goed voor een 13e plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap staan Van Werven – Beunk ook op een 13e plaats met inmiddels 75 punten.  



Agenda:

23 juni – Grand prix van Belgie (Genk) 


Foto's: Albert Schreuder - www.sidecarcrosspictures.nl

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten