zondag 2 juni 2013

DSV'61 2 verliest finale nacompetite

DSV 2 is er na een lange reeks nacompetite-wedstrijden niet in geslaagd te promoveren naar de 2e klasse. Op het terrein van BAS in Biddinghuizen werd de finale met 1 – 0 verloren van Lelystad 3, een goed voetballende ploeg die o.a. Owios 3 met grote cijfers het nakijken had gegeven.

Het begin was voor de ploeg van trainer John Visser maar dat offensiefje leverde niets op. Onder leiding van de goed fluitende Nijmeijer golfde het spel in de eerste helft voortdurend heen en weer met Lelystad als de technisch betere ploeg. In de 33e minuut werd, na later bleek, de winnende treffer gescoord. Uit een hoekschop kopte de onvoldoende gedekte aanvoerder van Lelystad de bal achter doelman Laurens Dekker: 0 – 1.

Gedurende de hele wedstrijd waren er mogelijkheden op zowel de gelijkmaker als op de waarschijnlijk definitieve beslissing van een tweede tegentreffer. DSV bracht nog Blaauw, Bouwman en Versluis binnen de lijnen, had geluk toen een bal boven doelman Dekker op de kruising terecht kwam, maar kwam niet verder dan een buitenspel doelpunt.

Tot in de blessuretijd bleef het spannend, maar Lelystad ving de vele aanvallen van DSV goed op. Na het laatste fluitsignaal bleken de DSV-ers sportieve maar teleurgestelde verliezers. John Visser heeft zijn contract verlengd en zal volgend seizoen ongetwijfeld opnieuw een poging wagen om zijn team in die de 2e klasse te krijgen! Maar eerst: herfststop…