zondag 16 juni 2013

Regen en wind spelbreker in Oldebroek bij Stouwdamcompetitie inline skating

Afgelopen zaterdag stond er een wedstrijd voor de inline skating Stouwdamcompetitie op het programma. De baan in Oldebroek was ditmaal het strijdtoneel voor de rijders van IST Keep Moving.

Aanvankelijk leek het een mooie dag te worden met een licht zonnetje, maar helaas veranderde dit in de loop van de dag en moesten de regenwielen worden gebruikt. De harde wind maakte de wedstrijd nog eens extra zwaar.

Helaas was kersvers Nederlands kampioen Andrea vandaag verhinderd en moest Keep Moving vlammen met Jaimy, Herrald en Marieke aan de start.
Op het programma stond een 100 meter tijdrit, 3 ronden inline, een afvalkoers en de Scholieren Team Sprint.

Het was Marieke die aftrapte. Ze wist haar 100 meter af te leggen in 12.69. Dit resulteerde in een 1ste plaats. Door de regen was de baan tijdens de 3 ronden inline erg nat. Op een spekgladde baan wist Marieke wederom een 1ste plaats te bemachtigen. Op de afvalkoers waren de kadetten meisjes en junioren meisjes voor één keer samengevoegd. Marieke wist deze wedstrijd ook te winnen en werd hierdoor ook 1ste in het dagklassement.

De jongens verschenen na de junioren meisjes aan de start, met eerst een 100 meter. Jaimy finishte als 10de in een tijd van 12.96 Herrald was met zijn tijd van 13.65 de 14de kadetten jongen.
De 3 ronden inline wisten de jongens als 7de (Jaimy) en 12de (Herrald) af te sluiten. Tijdens de afvalkoers reden er een aantal junioren jongens mee. Dit zorgde voor een zware wedstrijd. De jongens konden als eerstejaars kadet goed meekomen maar Herrald moest de wedstrijd als 12de staken, terwijl Jaimy 7de werd.
Herrald werd hiermee 13e in het dagklassement en Jaimy wist vandaag de 8ste plaats te bemachtigen.

Als afsluiting stond er de Scholieren Team Sprint op het programma. Er waren teams gevormd, bestaande uit drie rijders. Elke ronde viel de eerste rijder af en zo komt er een winnaar uit de bus.

Jaimy en Herrald hadden Tim van Benthem bereid gevonden om samen met hen een team te vormen. De jongens wisten als 3e team te finishen met een zeer minimale achterstand op de nummer twee.

Marieke vormde een team samen met Tricia van der Weide en Mika van der Linden. De dames pakten de winst in het deelnemersveld met junioren.

Volgende week staan onze toppers aan de start in Wolvega/Haulerwijk voor het internationaal weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten