zondag 30 juni 2013

OWIOS geeft één helft goed partij tegen Vitesse

OWIOS speelde zaterdagmiddag voor meer dan 1100 toeschouwers de oefenwedstrijd tegen de eredivisionist Vitesse uit Arnhem. Vitesse en OWIOS speelden beide de eerste helft in de sterkst mogelijke opstelling.
OWIOS speelde zonder de vakantie vierende Patrick Mensink en Vitesse trad zonder Bony, Havenaar en Ibarra aan.

De OWIOS verdediging stond goed en gaf geen kansen weg terwijl het loerde op een uitval. Geheel onnodig kwam het in de 9e minuut op achterstand toen Arjan Boon ongelukkig in eigen doel kopte: 0-1.
Zonder tot kansen te komen kwam Vitesse gelukkig op 0-2 toen in de 14e min arbiter Jansen Vitesse een strafschop cadeau gaf voor hands van Henrico Spronk terwijl er eerst hands werd gemaakt door een Vitesse aanvaller. Jonathan Reis schoot de penalty onberispelijk binnen.
In de 35e min redde Marcel van der Beek knap op een schot van Qazaishvili en redde Velthuizen knap op een knap ingeschoten bal van David Maat na een mooie OWIOS aanval. In de 38e min scoorde Vitesse dan eindelijk uit een goed lopende aanval. Brahim Darri rondde knap af na een goed lopende aanval: 0-3.

Met deze stand werd de rust bereikt, een goede prestatie van de OWIOS-ers.
Na rust verscheen OWIOS met acht nieuwe spelers terwijl Vitesse maar één wissel had doorgevoerd. Dit was aan de tegenstand duidelijk te merken, want de stand liep geleidelijk op.
Darri schoot in de 49e min hard raak, terwijl Davy Pröpper twee minuten later mooi binnenschoot: 0-5. Qazaishvili in de 56e min, Reis in de 67e en 69e brachten de stand op 0-8. Wederom een strafschop, benut door Chanturia en een kopbal van Hamdaoui brachten de stand op 0-10 waarna Roy Talsma de eindstand op 0-11 bepaalde.
Voor Vitesse een mooie test in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, terwijl de OWIOS spelers eindelijk van een verdiende vakantie kunnen genieten voor over 4 weken de eerste training weer op het programma staat.