zondag 2 juni 2013

OWIOS naar de 1e klasse na winst in een thriller tegen Hierden

In de allesbeslissende laatste wedstrijd van het seizoen heeft OWIOS na strafschoppen Hierden verslagen.
De reguliere wedstrijd eindigde in 1-1 en in de verlenging werd er niet meer gescoord. Komend seizoen acteert OWIOS, na 5 jaar, weer in de 1e klasse.

Onder grote publieke belangstelling begon de wedstrijd voorzichtig van beide kanten. Er stond duidelijk spanning op de wedstrijd. Alleen in de eerste minuut kreeg Bennie Veldhoen namens OWIOS een kans, maar hij schoot naast.

In de tweede helft kwam het spel op de wagen en moest het gebeuren. Het tempo werd door beide ploegen opgevoerd. Hierden kwam als eerste uit de startblokken en kreeg de eerste 2 kansen vlak na rust. Eerst was er een schot wat net naast ging en een minuut later won de aanvoerder van Hierden een sprintduel en ging voor eigen succes, maar vond keeper Marcel van der Beek op zijn weg. In de snelle tegenaanval was het OWIOS die de wedstrijd liet ontploffen. William van den Hul ging goed diep en legde de bal terug op Veldhoen en diens schot vanaf 20 meter betekende de 1-0.

Het spel golfde daarna op-en-neer waarbij de beste kansen waren voor OWIOS. Een goede kopbal van Henri Nagelhout werd met een fantastische reflex gepareerd door keeper Van Ark van Hierden. Een corner voor OWIOS landde in één keer op de binnenkant van de paal en schoot het veld weer in. Een doelpunt uit een vrije trap van Hierden werd afgekeurd door de neutrale grensrechter wegens buitenspel. Hierden was hier nog ontstemd over, maar op dat moment was OWIOS alweer in de tegenaanval via Van den Hul. Van den Hul werd op de 16-meter onreglementair gestuit wat een vrije trap tot gevolg had. Een goed genomen vrije trap van Veldhoen werd op vakkundige wijze uit het doel geranseld door Van Ark.

In het laatste kwartier liepen de emoties zienderogen op en werden de duels grimmiger en kwamen ook de kaarten. De beslissing voor promotie of klassenbehoud lag binnen handbereik. In de 82e minuut kreeg OWIOS een strafschop tegen. Alles en iedereen die OWIOS een warm hart toedraagt, zag dat het aangeschoten hands was, maar de scheidsrechter besliste anders. Dit buitenkansje liet Hierden zich niet ontgaan: 1-1. In de laatste minuten waren er nog wat kansjes voor OWIOS, maar de reguliere wedstrijd eindigde in 1-1.

Dat betekende verlenging van 2 keer 15 minuten. In de 100e minuut kwam Hierden met 10 man te staan door 2 keer geel. Er gloorde hoop om het in de verlenging voor OWIOS af te maken, maar behoudens een kopbal van Nagelhout met weer een onmogelijke redding van Van Ark kwam OWIOS niet.

Na 120 minuten voetbal was het 1-1 en diende strafschoppen de beslissing te geven. Het publiek ging er eens goed voor zitten. De laatste balwenteling van het seizoen zou betekenen klassenbehoud of promotie. In de zenuwslopende strafschoppenserie was het keeper Marcel van der Beek, die zijn laatste wedstrijd voor OWIOS 1 speelde, die 2 strafschoppen pakte. OWIOS schoot alle strafschoppen feilloos raak en dat betekende dat na de 4e strafschop van Henrico Spronk sportpark Bovenmolen ontplofte.
OWIOS neemt het stokje van Hierden over en acteert volgend seizoen na 5 jaar weer in de eerste klasse. Een zeer succesvol seizoen werd op uitmuntende wijze afgesloten.