zondag 23 december 2012

Onnodig verlies voor KV Elburg

Niet nodig maar wel terecht. Zo werd het verlies van KV Elburg tegen Revival afgelopen zaterdag ervaren. Na een betere eerste helft en een mindere tweede helft moest Elburg haar meerdere erkennen in Revival. Eindstand 14-17.

Het verlies kwam hard aan bij de Elburgers. Minuten lang had het team nodig om de eerste klap te verwerken. Winst zou de Elburgers een plaats in de middenmoot opgeleverd hebben. Nu moet Elburg naar beneden kijken met maar één team onder haar: Regio uit Vaassen.

In de eerste helft gaven de teams elkaar geen duimbreed toe. Men scoorde om en om maar Elburg had daarin het initiatief. Revival scoorde steeds goed mee zodat Elburg geen mogelijkheid zag om een gaatje te slaan. Bij rust stond er 9-9- op het scorebord.

Na rust zagen de toeschouwers een wedstrijd waarin Revival het betere van het spel had. Het speelde wat gevarieerder en had in het damesviertal een paar goede schutters.

In tegenstelling tot de eerste helft scoorde Elburg nu veel moeilijker. Kansen werden niet afgemaakt en opnieuw kon de tegenstander scoren uit soms te gemakkelijk gegeven vrije worpen.

Met nog tien minuten op de klok was het 12-14 maar ondanks enkele wissels kon Elburg het tij niet meer keren en verloor deze belangrijke wedstrijd met 14-17.

Door dit resultaat staat Elburg in de onderste regionen van de eerst klas. Het team zal alles uit de kast moeten halen om degradatie te ontlopen.

De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 12 januari, uit tegen Regio Vaassen.