zondag 2 december 2012

Belangrijke overwinning voor ESC

Met de afsluitende wedstrijd voor de boeg, a.s. zaterdag thuis tegen gemeentegenoot ´t Harde, heeft Elburger Sportclub de eerste stap gezet om toch nog met een goed gevoel de winterstop in te gaan.
In de belangrijke zes-punten-wedstrijd tegen Zwart Wit ´63 te Harderwijk werd een krappe maar verdiende 2-1 zege behaald.
 
Het duel op het koude sportpark aan de Stadsweg bereikte maar zelden een aanvaardbaar niveau. De Elburgers hadden al vroeg in de wedstrijd op voorsprong moeten, maar dit gebeurde pas na bijna een half uur spelen. Van een misverstand tussen doelman Maik Verhoef en één van zijn verdedigers maakte de kleine Ali Muala'a handig gebruik en kon de bal simpel binnen tikken. Even later had één van de weinige kansen voor de thuisclub zo maar de gelijkmaker op kunnen leveren maar het bleef bij 0-1.
 
De warmte van de kleedkamer had een heilzame werking op de thuisclub, die in de tweede helft beter voor de dag kwam.
Bij een aanval van Zwart Wit wist doelman Onderstal de bal niet voldoende weg te werken, waarna de geheel vrijstaande Oussama Labari de partijen weer in evenwicht bracht.
De thuisclub ging op zoek naar meer, maar de hardwerkende blauw-witten kregen vervolgens bij de tegenaanvallen steeds meer ruimte. Na goed voorbereidend werk van Robbert van Schie was het Marco de Vries die de Elburgers dan ook opnieuw aan de leiding bracht.  
Zwart Wit, dat in de slotfase Niels van der Ven na z’n tweede gele kaart (dus rood) zag vertrekken drong nog wel aan, maar de formatie van Henk Nieuwenhuis wist de kostbare drie punten veilig over de streep te trekken.        
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten