zondag 2 december 2012

VSCO’61 komt sneu weg

In de uitwedstrijd tegen ESA in Arnhem weet VSCO’61 geen punt(en) mee te nemen naar Oosterwolde. Over het geheel van de wedstrijd genomen, zou een punt minimaal verdiend zijn.

ESA begint wat beter aan de wedstrijd, maar VSCO’61 weet al in de 14e minuut op voorsprong te komen. Een bal van Nick Koele wordt verlengd door Sander Vis en Gerwin de Leeuw scoort beheerst de 0-1. VSCO’61 is hierna de betere partij, maar ondanks mogelijkheden weet het niet te scoren. In de 34e minuut kopt Gerwin de Leeuw ongelukkig de 1-1 in eigen doel waarna ESA in het slot van de eerste helft het betere spel heeft.
Direct na rust redt Arjan ten Klooster knap op een vrije trap van Davy Hendriks. Hierna ligt het spel twintig minuten stil vanwege een blessure van scheidsrechter Paarhuis die wordt vervangen door de aanwezige rapporteur. VSCO’61 heeft na hervatting het beste van het spel en creëert kansen. Robin Füchten kopt over, Nick Koele ziet zijn lob overgaan en Gert Schreurs lijkt na een goede actie te gaan scoren, maar vindt doelman Tim Buurman op zijn weg.
Het dichtst bij een treffer is Bert van ’t Hof die op aangeven van Gerwin de Leeuw de buitenkant paal raakt. Met nog een kwartier op de klok weet Germaine Lenting uit een corner de 2-1 te scoren. VSCO’61 probeert hierna in een steeds donkerder wordende ambiance de gelijkmaker te forceren, maar weet deze niet te vinden.
Op zich is een nederlaag tegen een van de beter voetballende ploegen in de competitie geen schande, maar doordat er meer ingezeten had, komt VSCO’61 wel sneu weg.