zondag 16 december 2012

Hardwerkend KV Elburg verliest

KV Elburg kon zaterdagavond met opgeheven hoofd de sporthal in Kampen verlaten. Men verloor weliswaar van een sterker Wit Blauw maar de manier waarop dat ging geeft (weer) hoop voor de toekomst. Eindstand 21-15.

De laatste twee wedstrijden van de Elburgers waren niet om over naar huis te schrijven. Te lauw, te weinig inzet en beleving was het oordeel. Trainer Rico Smit heeft daar met zijn selectie de afgelopen week hard aan gewerkt.
Het resultaat was een goede wedstrijd tegen Wit Blauw. De Kampenaren waren de hele wedstrijd beter en pakten een verdiende overwinning.
Elburg speelde echter voor wat ze waard was. Er was weer inzet en beleving, iets waar de Elburgers het in deze sterke 1e klas voor een groot deel van moeten hebben.
Elburg kon in de eerste helft Wit Blauw volgen tot 3-3. Daarna liep Wit Blauw via 8-5 uit naar 13-8 bij rust. Met name het Kamper damesviertal scoorde erg gemakkelijk. Elburg had daar onvoldoende antwoord op. Ook werden er weer teveel overtredingen gemaakt in de korfzone. Gevolg was dat Wit Blauw mede door de vrije worpen en strafworpen onbereikbaar bleef voor Elburg.

In de tweede helft een zelfde beeld. Elburg had kort na rust een kleine opleving maar Wit Blauw stelde snel orde op zaken en liep uit naar 18-12. De slotfase hadden beide teams de pijp leeg en werd er nog om en om gescoord. Eindstand 21-15. Ondanks het verlies mag Elburg terugkijken op een goede wedstrijd.