zondag 9 december 2012

KV Elburg verdient opnieuw geen punten

Dat KV Elburg een zwaar seizoen tegemoet zou gaan was vooraf wel duidelijk. Nu Elburg geen topschutter meer in haar gelederen heeft moet het komen van het collectief. Het collectief kon het echter zaterdag niet waarmaken. Elburg verloor kansloos met 9-17.

Binnen de sportwereld en ook binnen de korfbalwereld is het door geweld omkomen van een vrijwilliger in de sport hard aangekomen. Voor de Elburg - Rheko wedstrijd werd een korte toespraak gehouden met daarop aansluitend een minuut stilte.

De wedstrijd tegen Rheko was er één om snel te vergeten. De eerste twintig minuten waren nog van een redelijk niveau. Elburg kon de bal lang in de aanval houden en had een goede rebound. Het belangrijkste ontbrak echter en dat waren de doelpunten. Ook Rheko scoorde niet zodat er na ruim 15 minuten een magere 2-2 op het scorebord stond.

In de fase daarna maakte Elburg teveel passfouten en opnieuw werden er teveel overtredingen in de korfzone gemaakt. Dat betekende dat Rheko door vrije ballen en strafworpen kon uitlopen tot 3-8 bij rust.

De tweede helft was aan Elburg-zijde ronduit slecht. Elburg kon totaal geen vuist maken en gaf zich te snel gewonnen. Ook enkele wissels konden daar niets meer aan veranderen. Resultaat was een dik verdiende nederlaag, iets waar het team de komende week maar eens goed over moet praten.