zondag 16 december 2012

s.v. ’t Harde effectief in afronding

Het totale beeld van de eerste helft was zeker in het voordeel van ESA, maar de Arnhemmers vergaten nog wel eens dat ze toch echt met een elftal spelen en niet individueel anders was de ruststand zeker geen 0-0 geweest.

Aan de kant van s.v. ’t Harde was een loslopende hond, die het veld betrad misschien wel meest spraakmakende.

Het tweede bedrijf daarentegen was totaal anders. De Groen-wit formatie had de schroom van zich afgegooid, speelde wat verder naar voren en kwam na twee minuten in de tweede helft op voorsprong.

Michael Jeensma onderschepte  een verdedigende fout, omspeelde keurig doelman Buurman en schoot diagonaal binnen.
ESA was hier zichtbaar van geschrokken en dreef het tempo verder omhoog en creëerde  in korte tijd 2 opgelegde kansen maar de voorwaartsen faalden op kinderlijke wijze.

De Hardenezen kregen het geloof dat ESA toch niet ging scoren en probeerden zelf de voorsprong uit te breiden. De goed opkomende linksback Michiel Vlijm kreeg het op de heupen en ging binnen de zestien een één-tweetje aan en hij faalde niet in de afronding.
Het mooiste van de middag moest toen nog komen. Een  prachtige aanval werd via Mark Tichelaar strak voor gezet waarna Arnoud Kamerbeek met een werkelijk fenomenale voetbeweging Michael Jeensma in stelling bracht en hij tekende 3-0 aan.

In de slotminuten van de wedstrijd wist ESA nog wel een doelpunt te scoren door aanvoerder Davy Hendriks.
Eindstand 3-1 en een prettig kerstcadeau voor s.v. ’t Harde.