zondag 2 december 2012

DSV'61 wint van Stroe

Opnieuw heeft DSV een wedstrijd waarin het niet eens zo goed speelde toch winnend over de streep getrokken. Na de 4 – 3 overwinning met tien man tegen Zeewolde waren de Doornspijkers ditmaal te sterk voor Stroe. Na een 1 – 0 achterstand bij rust boog de ploeg van Jan de Ruiter deze stand in de tweede helft puur op karakter om naar een 1 – 2 voorsprong.

DSV begon veel te slap aan het duel in Stroe. De tegenstander was sneller en feller en dat resulteerde al in de 6e minuut in een achterstand na een snelle aanval over rechts. Het duurde tot ongeveer de 30e minuut voordat DSV enigszins de bakens kon verzetten. Ze kropen door het oog van de naald toen een bal van Niels Visser op de naast doelman Roozeboom op de paal belandde, pech was hun deel toen een schot van Alfred Hofmeijer ook op de paal stuitte.

Pas na de thee kreeg DSV meer vat op Stroe en toen bleek dat er best wel wat te halen viel. Hoewel de kansen op 2 – 0 meer waren dan die op de gelijkmaker, viel in de 70e minuut toch de 1 – 1. Uit een moeilijke hoek schoot Alfred Hofmeijer raak.

Beide ploegen gingen voor de drie punten, maar DSV trok aan het langste eind. In de 85e minuut ging Johan Westerink op doelman Van Veldhuizen af en scoorde beheerst de winnende treffer.

Volgende week de voorlopig laatste competitiewedstrijd. In Terschuur wordt om 14.30 uur afgetrapt tegen de plaatselijke Boys.