zondag 2 december 2012

KV Elburg niet opgewassen tegen Exakwa Lelystad

Zaterdag 1 december speelde Elburg 1 de uitwedstrijd tegen Exakwa uit Lelystad. Exakwa was de hele wedstrijd de betere ploeg en won verdiend met 16-11.

Het verlies kwam hard aan bij de Elburgers. Vooral in de laatste wedstrijd tegen Dindoa had Elburg laten zien dat het met hard werken en inzet mogelijk was ook van sterke tegenstanders te winnen. Tegen Exakwa was daar veel te weinig van terug te zien. Exakwa was gretiger, agressiever en Elburg had daar onvoldoende antwoord op.

Al na twintig minuten in de eerste helft liep Elburg achter de feiten aan. De stand was toen 6-3. Zo op het oog niet onoverkomelijk maar Elburg liet te weinig zien in het veld. De kansen die er waren werden niet benut en door te veel strafworpen tegen kon Exakwa gemakkelijk de voorsprong vergroten. Exakwa, nog zonder punten, streed wel voor elke bal en had verder de verdediging goed op orde. Elburg kwam te weinig in haar eigen spel en kreeg te weinig ruimte voor een afstandsschot.

Bij rust was de stand al 11-6 maar ook na rust veranderde het wedstrijdbeeld niet echt. Exakwa scoorde niet zo gemakkelijk meer zoals in de eerste helft maar ook Elburg kwam maar weinig tot scoren. Tegenvaller was ook het opnieuw geblesseerd uitvallen van Jim van der Linden. Nu had hij een vinger uit de kom. Deze blessure zal hem vier weken verplichte rust opleveren.

Op de eindstand 16-11 viel niets af te dingen. Exakwa was deze wedstrijd de terechte winnaar.