zondag 2 december 2012

OWIOS trekt aan het langste eind in derby tegen sv 't Harde (dubbel verslag)

OWIOS heeft ook de derde derby met 0-1 gewonnen. Werd eerder tegen ESC en VSCO de kleinst mogelijke overwinning behaald, was nu sv ’t Harde de volgende. Na de wedstrijd van dinsdagavond tegen WHC kampten nogal wat spelers met pijntjes. Dit was aan het spel goed te zien.
Alles ging wat stroef deze middag. ’t Harde had een overwicht maar echt gevaarlijk werd het niet.

OWIOS kreeg in de 15e min een goede kans, toen William van den Hul zich vrij kapte en de bal panklaar voor de voeten van de inlopende Gerdo van ’t Hul deponeerde. Diens schot ging echter over. ’t Harde kreeg hierna twee mogelijkheden door voorzetten vanaf links die over de OWIOS verdediging zeilden waarna inkomende Hardenezen goede schietkansen kregen, maar er niets mee deden.

Op slag van rust kwam OWIOS op voorsprong. Een vrije trap werd prachtig in de kruising geschoten door Bennie Veldhoen.

De tweede helft werd het spelpeil niet veel beter. ’t Harde probeerde het wel maar was in het strafschopgebied van OWIOS weinig doortastend. De voor Henrico Spronk ingevallen Henk Scheffel bezorgde OWIOS met zijn eerste balcontact bijna de 2e treffer, maar zijn harde schot werd goed gestopt door Jim van der Wijk. Even later had dezelfde Scheffel bijna succes toen zijn harde schuiver net voorlangs vloog. Het laatste kwartier moest OWIOS met 10 man verder doordat Patrick Mensink voor twee maal geel met een rode kaart naar de kant moest. ’t Harde bracht twee aanvallers en poogde in alle macht de gelijkmaker te scoren.

Bijna had het succes toen Arno Leusink van dichtbij inkopte, maar de bal stuitte via de lat het veld weer in. In de counter bleef OWIOS loeren op kansen, alleen de eindpass was vaak niet zuiver genoeg . Wel had scheidsrechter van ’t Goor de bal op de stip moeten leggen toen William van den Hul in kansrijke positie aan zijn shirt werd getrokken. Een zwaar bevochten overwinning, maar dat het niet mooi was is iedereen volgende week weer vergeten.

A.S Zaterdag staat alweer de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft op het programma. Na de thuiswedstrijd tegen Excelsior Zetten heeft OWIOS alle tegenstanders voor de eerste maal gehad. Een mooi moment om de balans op te maken. Aanvang zaterdag: 14.30 uur.

s.v. ’t Harde verliest van Owios.

Ondanks het troosteloze weer waren er toch nog redelijk veel toeschouwers naar de derby tussen s.v. ’t Harde  en Owios gekomen.
Voetbaltechnisch is het bij s.v. ’t Harde allemaal wat beter verzorgd maar tot echte kansen kwamen beide teams niet en de stoere bonkige verdedigers van Owios bleven fier overeind.

De rust leek in te gaan met de zelfde stand als waar beide teams mee waren begonnen echter vond scheidsrechter van ’t Goor het nodig om Owios op slag van rust een vrije trap toe te kennen waar velen toch andere gedachten bij hadden.
Een perfect genomen vrije trap van uitblinker Bennie Veldhoen passeerde de muur en de keeper van s.v. ’t Harde en de 0-1 voorsprong was een feit.

De tweede helft gaf een niet veel ander spelbeeld dan de eerste.
Een verzorgder s.v. ’t Harde tegen een wat robuuster Owios die elkaar in stand hielden.
Hoogtepunt was de kopbal van Arno Leusink die via de onderkant van de  lat recht naar beneden viel en hierna razendsnel door keeper van der Beek uit het doel werd gestompt.
Owios moest het laatste half uur met tien man verder toen Patrick Mensink op zijn tweede gele kaart van de wedstrijd werd getrakteerd.
Over het geheel genomen was het eigenlijk een wedstrijd die met een gelijke stand de complete uitvoering meer recht had gedaan maar een dood spel moment behoort ook tot een gelijk opgaande wedstrijd die uiteindelijk beslist werd door de beste man van het veld.
Bron: sv 't Harde