zondag 3 juni 2012

VSCO’61 buigt voor KHC

Het is VSCO’61 niet gelukt om na de verloren uitwedstrijd met 5-1 voor een stunt te zorgen tegen KHC. Na een snelle achterstand wisten de Kanaries na rust nog gelijk te maken, maar verder kwam de ploeg uit Oosterwolde niet.

KHC is de terechte promovendus. De uitwedstrijd in Kampen was bepalend voor het vervolg in Oosterwolde. De Oosterwoldenaren wilden wel, maar na de snelle 0-1 van Ibrahim Tuncer in de 5e minuut was het snel bekeken. VSCO’61 had een aantal keren niet het geluk aan haar zijde en andere kant had het ook geluk bij een aantal kansen van KHC.

De tweede helft was al snel duidelijk dat de strijd definitief was gestreden. Dat VSCO’61 nog via Bert van ’t Hof in de slotfase de gelijkmaker scoorde was verdient, maar deed niets af aan de verdiende promotie van KHC naar de eerste klasse. VSCO’61 kan zich opmaken voor het volgend seizoen met naar het nu aanziet aantrekkelijke wedstrijden, zoals tegen OWIOS, sv ’t Harde en Elburger SC. In totaal zullen zeven nieuwe ploegen hun opwachting maken in de tweede klasse G.