maandag 11 juni 2012

9 kinderen uit Elburg en Nunspeet in actie voor Alpe D’huZES

In de zomer van 2011 zeiden 9 kinderen in de leeftijd van 13 tot 16 jaar van het van Kinsbergen College uit Elburg dat zij de Alpe D’Huez wilden gaan beklimmen voor de Alpe D’huZES, een actie voor het KWF.

Na goedkeuring van de school zijn zij een intensief trainings programma gaan volgen begeleid door Wilfred van den Hoorn en Ad Smeets.

9 Kinderen, waarvan sommige nog nooit op een race fiets hebben gezeten, klaar maken voor een berg met 21 bochten, met een totaal hoogte verschil van 1000 meter en een lengte van 15 kilometer is een hele klus.
Tochten die begonnen met 40 kilometer werden opgeschroefd naar tochten van 150 kilometer.

De meeste wegen op de veluwe hebben zij gefietst als team. Hoogte trainingen in Limburg werden georganiseerd en dit allemaal onder professionele  begeleiding.

Er zijn kinderen bij die voor dat zij afreisden naar Frankrijk meer dan 2000 km op de teller hadden staan.

In het weekend van 2 juni reisde de groep af naar de voet van de Alpe D’Huez in afwachting van de grote dag, donderdag 7 juni.

De hele verhuizing van fietsen, tenten en alle proviand, gesponsord door de Jumbo en de Boni, is georganiseerd door Gerrit Schuur.

De bergen hier waren toch wel iets hoger dan de bergen in Limburg en ook veel steiler. Toen een aantal naar boven gingen met de auto, kwamen ze tot de conclusie dat dit gewoon niet te doen kon zijn, zo steil.

Op maandag een training in de bergen gedaan en daar gevoeld dat de 9 leerlingen en hun begeleiders er wel klaar voor waren.
De woensdag op de camping heeft iedereen zijn fiets gecontroleerd en zich voorbereid op de grote dag die hun leven zal gaan veranderen.

Donderdagochtend ging om 02.30 uur de wekker en om 03.30 uur vertrokken Barbara, Lisanne, Ella, Kim, Marit, Luc, Danny, Jimmy en Antonie naar de start die om 04.30 uur was.

Voordat zij aan de start stonden had iedereen zijn doel al bereikt. Meer dan 30.000 euro hebben deze 9 kinderen opgehaald voor het KWF. Dit geld is ingezameld met het glazenhuis in december en de lopathon bij de Octaaf school in Elburg. Ook heeft elk kind individueel geld opgehaald.

Alle kinderen zijn boven gekomen op kracht, en karakter.
Barbara Vos 2x, Danny Schuur 3x, Antonie Lokhorst 3x, Lisanne Huisman 4x, Marit Boersma 4x, Kim van Eeten 4x, Jimmy Platte 4x, Ella von Meijenfeldt 4x
en een ongelofelijke prestatie van Luc aan’t Goor 6 x de Alpe D’HuZES beklommen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten