dinsdag 12 juni 2012

Stichting WIEL: Sportdag en straatvoetbalfinales een succes

Herkansing sportdag Elburg succes

Nadat de sportdag voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit Elburg moest worden afgelast begin mei, kon de sportdag op vrijdag 8 juni gelukkig wel door gaan op de kunstgrasvelden van ESC. De ruim 300 kinderen gingen verdeeld over 32 groepen langs de verschillende onderdelen, waaronder slagbal, een minimarathon en een estafette over de survivalbaan. De groepen kinderen werden gecoacht door leerlingen uit de sportklas van het Van Kinsbergen college.

Aan het eind van deze sportieve ochtend werden de scores berekend en kregen de nummers 1, 2 en 3 een medaille omgehangen door wethouder Krooneman. De organisatie van deze sportieve ochtend lag in handen van Stichting WIEL.


Spetterende straatvoetbalfinales

Woensdag 6 juni zijn op de parkeerplaats aan het Schootsveld in Elburg de finales gespeeld van het door Stichting WIEL georganiseerde UWOON straatvoetbaltoernooi. Na de voorrondes in Doornspijk, ’t Harde en Elburg streden de beste teams uit deze kernen voor de ereprijzen tijdens de gemeentefinale. Er werd gespeeld in 4 categorieën en de deelnemende meisjes en jongens lieten zien dat er veel voetbaltalent rondloopt in de gemeente Elburg. Het was succesvolle middag waar, naast de nodige regendruppels, ook het plezier er vanaf spetterde.  Hieronder de uitslagen:

Meisjes groep 5-6:
1.       Coole Panters
2.       Slechte Duckies
3.       FC Girls

Meisjes groep 7-8:
1.       All Stars
2.       Issatriki’s
3.       Dubbel C

Jongens 5-6:
1.       Mp Toppers
2.       Freeworld
3.       De Toppers

Jongens 7-8:
1.       Fans Boys
2.       FC bal op het dak
3.       FC Zweetvlek

De nummers 1 en 2 in de categorieën van de meisjes en de nummers 1 t/m 3 in de categorieën van de jongens hebben zich tevens geplaatst voor de Regiofinale die op 27 juni in Harderwijk plaatsvindt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten