zondag 3 juni 2012

Opnieuw medailles voor Sc Oldebroek e.o. op het NK marathon

Afgelopen zaterdag stond het Nederlands Kampioenschap marathon op het programma. Deze wedstrijd waar de belangrijkste titel van het marathon inline-skaten was te verdienen, werd gehouden op het mooie parcours in Staphorst.

Vanuit Oldebroek stonden er 10 rijders aan de start in verschillende categorieën.
Bij de kadetten jongens stonden Edwin Korenberg aan de start en Remon Wieberdink.
De torenhoge favoriet op deze afstand was Chris Huizinga en hij maakte samen met Rémon Vos (ploeggenoot van Edwin korenberg) de dienst uit in deze categorie. Er stond wederom geen maat op Chris Huizinga en hij werd dan ook Nederlands Kampioen. Daarachter werd lang gestreden voor de plek 3, waar Edwin tot aan het laatst ook voor in de race was. Hij kon goed volgen in het peloton en werd uiteindelijk 8ste. Dit mag een mooie prestatie worden genoemd als eerste jaars kadet.
Remon Wieberdink is zoals wij weten 2 weken geleden hard ten val gekomen in Haulerwijk tijdens het NK baan, toch stond hij vandaag aan de start wat op zich al een prestatie is. Remon is nog steeds herstellende en ondanks de blessure werd Remon toch nog 18de.


Bij de Junioren B  Jongens stonden namens SC Oldebroek e.o.  Jan Korenberg, Aleid Klompmaker en Stefan Klein aan de start.
Het was afwachten hoe de vorm van Jan Korenberg zou zijn, hij is ook tijdens de NK Baan enorm hard onderuit gegaan in de koers en liep daarbij een diepe wond op bij zijn knie. Jan is hiervan nog steeds herstellende. Helaas kon Jan zich niet bemoeien met de top waar hij in normale doen zeker mee had kunnen doen voor het eremetaal, vandaag moest hij genoegen nemen met de 13de plaats. Stefan Klein reed een verdienstelijke race en werd uiteindelijk in dit geweld 16de, De race werd overigens gewonnen door  Tim Kieftenburg uit Hoorn en Aleid Klompmaker kon in het peloton zijn plek handhaven en werd uiteindelijk 22ste. Knap gereden van Aleid die dit jaar laat zien weer goed mee te kunnen met deze zware races.
De Nationaal Kampioen van vorig jaar in deze categorie Ruben Wieberdink stond vandaag aan de start om zijn titel te verdedigen, daarnaast stond Jaco Knikker aan de start die steeds meer laat zien het niveau aan te kunnen de afgelopen weken en Gerco van de Beek, die al een titel pakte op de weg op de puntenkoers.
Ruben was van zichzelf er zeker van de vorm goed was en dat hij zijn titel die hij vorig jaar won absoluut kon verdedigen en dat heeft hij laten zien, al vroeg in de wedstrijd trok Ruben ten aanval en kreeg Willem Hoolwerf mee, daarachter werd niet gereageerd. 

Ruben en Willem werkten goed samen en behielden de voorsprong tot aan de laatste ronde, daar wist Ruben Willem los te rijden en kwam solo aan op de streep waarna hij zich opnieuw Nederlands Kampioen mag noemen.
Hij verdiende daarmee tevens een startplaats op de wereldkampioenschappen later dit jaar in Italië. Gerco van de Beek deed verwoede pogingen om alleen uit het peloton te komen maar kreeg telkens enkele toppers mee en werd uiteindelijk 6de, Jaco Knikker reed een daverende wedstrijd en liet het peloton niet gaan, bemoeide zich af en toe zelf in de strijd en wist op het laatst nog met minimaal verschil 8ste te worden ten opzichte van sprinter Ewout Nijboer. Grote klasse wat Jaco laat zien.

Als laatste hadden we 2 rijders aan de start staan bij de masters, Tonnie van Tongeren en Andre Klompmaker.
Andre Klompmaker had dit jaar al laten zien dat hij mee kon strijden voor het podium, en ze wisten dan ook dat ze terdege rekening moesten houden met Andre, dit bleek ook wel in het verloop van de race, Andre was overal bij en wist uiteindelijk in de kopgroep van 3 die was ontstaan de finish als 3de te passeren, en mocht zich het brons om laten hangen. Tonnie van Tongeren was vandaag in blakende vorm, hij reed midden in het peloton zijn rondjes en werd uiteindelijk 12de wat uiteindelijk een mooie prestatie is voor hem. De winst bij de masters ging naar Frans van Winden.

Al met al mogen we als club trots zijn op wat onze rijders hebben laten zien, onze trainers hadden de rijders op tijd in vorm en de rijders maakten dit weer op hun beurt waar. 
3e plek voor Andre Klompmaker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten