zondag 3 juni 2012

KV Elburg strijdend ten onder

Voor korfballend Elburg was zaterdag 2 juni een belangrijke dag. Elburg 1 en 2 streden nog tegen degradatie. Elburg 2 wist zich te handhaven in de reserve 2e klas. Elburg 1 verloor van Oost Arnhem die door deze overwinning kampioen werd in de Overgangsklasse.

Elburg degradeert door het verlies rechtstreeks naar de eerste klas. Met vijf punten uit veertien wedstrijden eindigde het team strak onderaan.

Scheidend trainer/coach Remco Jacobs is van mening dat de degradatie vooral te wijten was aan de slechte start gedurende de eerste helft van de veldcompetitie. “ Door allerlei wisselingen en blessures pakten we te weinig punten en dat heeft ons nu opgebroken”.

Tegen Oost Arnhem streed Elburg nog voor wat ze waard was. Na een 7-7- ruststand konden de Arnhemmers pas in de slotfase laten zien dat het beschikte over de betere ploeg. Eindstand 15-12.

De doelpunten kwamen van: Kees Magre 4; Jimmy van der Linden 2; Rutger Bruinink 2; Nynke de Haan 2; Benjamin Tijdeman 1; Hetty van den Berg 1.

Volgend seizoen komt Elburg 1 weer uit in de eerste klas. Hoe dat team er uit zal gaan zien is nog niet bekend. Verschillende spelers hebben aangekondigd te stoppen. De nieuwe trainer/coach Rico Smit zal vanaf half augustus gaan bouwen aan een nieuw team.

Voor KV Elburg staat nu nog het afsluitweekend op het programma, vrijdag 22 en zaterdag 23 juni.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten