zondag 3 juni 2012

Algemene Ledenvergadering VSCO’61 doet enkele (ere)benoemingen

Op de woensdag gehouden Algemene Ledenvergadering (ALV) heeft de vergadering bij acclamatie ingestemd met de voordracht van het bestuur voor enkele erebenoemingen en de benoeming van een nieuwe voorzitter. Scheidend voorzitter Bert Schipper werd benoemd tot Erevoorzitter en scheidend bestuurslid Jan van de Weg tot Erelid. Ben Schreurs is tot voorzitter benoemd.

Jan van de Weg, die al zijn hele leven tegenover Sportpark De Heughte woont, is 25 jaar in het bestuur verantwoordelijk geweest voor alles wat met de accommodatie te maken heeft. Ook na zijn terugtreden als bestuurslid zal hij zich bezig blijven houden met het onderhoud van de gebouwen en de velden, maar op bestuurlijk niveau is er besloten dat de nieuwe voorzitter Ben Schreurs de eindverantwoordelijkheid hiervoor in zijn portefeuille neemt. Jan blijft dus de onderhoudsploeg aansturen. Hij doet dat met veel plezier, omdat hij, zoals hij zelf zegt nu over een goede ploeg mensen beschikt.
Op Jan kun je altijd bouwen. In zijn vrije tijd is hij vrijwel altijd op het sportpark te vinden. Nooit is hem iets teveel als je hem wat vraagt en hij weet altijd waar iets te vinden is als je het kwijt bent.
Jan schaart zich met zijn benoeming als vierde erelid in het rijtje van Berend Elzerman, Jan Schoonhoven en Lammert Vlieger.


Een zware knieblessure (gescheurde kruisband) maakte een einde aan de voetbalcarriere van Bert Schipper bij VSCO’61, maar betekende misschien wel het begin van een lange bestuurlijke carriere. Bijna 20 jaar heeft Bert deel uitgemaakt van het bestuur. Alvorens hij in november 2011 werd benoemd tot voorzitter was hij bestuurlijk al verantwoordelijk geweest voor het secretariaat, het penningmeesterschap en de PR. In 2011 heeft Bert leiding gegeven aan de jubileumcommissie, die de viering van het veertigjarig bestaan organiseerde. Onder leiding van Bert heeft VSCO’61 in het eerste decennium van deze eeuw een belangrijke groei doorgemaakt, zowel in leden als in accommodatie. Dat laatste, de uitbreiding van het Sportpark De Heughte, ging niet altijd zonder slag of stoot en vergde een grote inspanning om uiteindelijk met de gemeente op één lijn te komen. Met de realisatie van deze doelstellingen en de voering van het vijftigjarig bestaan achter de rug, achtte Bert de tijd gekomen om het stokje over te dragen. Buiten zijn medeweten bereidden de overige bestuursleden een voordracht voor de ALV voor om hem te benoemen tot Erevoorzitter.
Na Kees Boeve is Bert de tweede Erevoorzitter van de vereniging.


Na het aftreden van Bert als voorzitter heeft de ALV Ben Schreurs benoemd als zijn opvolger. Formeel zal Bert de verantwoordelijkheid overdragen aan Ben op 1 juli, omdat op 30 juni het lopende boekjaar wordt afgesloten. Ben bedankte de vergadering voor het in hem gestelde vertrouwen en ziet uit naar de samenwerking met de overige bestuursleden. Met de uitbreiding van de parkeervoorzieningen en de mogelijke aanleg van kunstgras in het volgende seizoen heeft hij voorlopig een aantal dossiers, waar hij met volle energie aan kan werken.
Tevens werd er afscheid genomen van Tijmen Pater als bestuurslid kantinezaken. Op bestuurlijk niveau wordt deze verantwoordelijkheid toegevoegd aan de portefeuille van penningmeester Ben van Pijkeren. Tijmen blijft uitvoerend gewoon zijn goede werk doen.

Hiermee is de bestuurlijke vernieuwing, die in het najaar van 2011 werd ingezet voltooid en is het aantal bestuursleden teruggebracht van 10 naar 6 leden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten