maandag 2 juni 2014

VSCO'61 kijkt terug op succesvol verlopen toernooien

VSCO'61 kan terug kijken op goed verlopen toernooien, op sportpark "de Heughte" verliep zowel de 48e editie van het schoolvoetbaltoernooi als de 9e editie van het sponsortoernooi uitstekend.
Er werd fanatiek gevoetbald onder prima weersomstandigheden. Hieronder kunt u het verslag van beide toernooien lezen.

Succesvolle 48e editie van het VSCO’61 Schoolvoetbaltoernooi
Onder prima voetbalweersomstandigheden heeft vrijdag alweer de achtenveertigste editie van het VSCO’61 Schoolvoetbaltoernooi plaatsgevonden. 13 jongens- en 13 meisjesteams met kinderen uit de groepen 7 en 8, en 7 teams met kinderen uit de groepen 5 en 6 van basisscholen uit de gemeentes Oldebroek en Elburg streden op de velden van sportpark De Heughte in Oosterwolde om de titel.

De wedstrijden begonnen om 9.30 uur. De in totaal bijna 400 jongens en meisjes speelden, aangemoedigd door vele vaders, moeders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden, vol enthousiasme hun wedstrijden.

Er werd fanatiek gevoetbald, waarbij er goede inzet en strijd getoond werd. De deelnemende teams hebben hierbij leuk voetbal en spannende wedstrijden laten zien.

De finale bij de jongens, groepen 7 en 8, ging dit keer tussen de PWA uit Oostendorp en De Regenboog Oldebroek. De Regenboog heeft deze wedstrijd overtuigend met 3-0 gewonnen en hiermee de titel geprolongeerd. De strijd om de derde en vierde plaats ging tussen De Duif en CNS ’t Loo en laatstgenoemde ploeg heeft deze wedstrijd gewonnen.

Bij de meisjes, groepen 7 en 8, heeft Het Octaaf uit Elburg de finale gewonnen van CNS ’t Loo. Het werd na een spannende wedstrijd 1-0. De strijd om de derde en vierde plek ging in deze categorie tussen de PWA 2 uit Oostendorp en De Wegwijzer uit Oosterwolde. De Wegwijzer heeft deze wedstrijd gewonnen.

Bij de kinderen uit de groepen 5 en 6 werd De Duif 1 uit ’t Harde poulewinnaar, en hiermee ook de eerste winnaar in deze categorie. De Duif bleef de PWA 1 uit Oostendorp maar net voor in de eindrangschikking. Het was een spannende strijd, welke werd beslist op basis van het aantal gescoorde voordoelpunten. De Duif had met 44 voordoelpunten 2 keer meer gescoord dan de PWA. De derde en vierde plaats in deze categorie gingen naar respectievelijk De Wegwijzer Oosterwolde 3 en de PWA 2 uit Oostendorp.

Om 17.00 uur vond, direct aansluitend op de finales, de prijsuitreiking plaats. De prijzen werden overhandigd door Henk Tromp, ambassadeur van toernooihoofdsponsor Rabobank Noord Veluwe. Hij werd bijgestaan door Erik van der Veen, voorzitter van de toernooicommissie van VSCO’61.

De prijswinnaars ontvingen een fraaie beker, waarbij de toernooiwinnaars een jaar lang de wisselbeker in hun bezit hebben. Daarnaast zullen de winnaars van het jongens- en meisjestoernooi met kinderen uit de groepen 7 en 8 deel kunnen nemen aan de Regiofinale Schoolvoetbal van de KNVB district Oost.

Ook dit jaar werden de sportiefste scholen weer beloond met de Fair Play Cup. Bij de jongens uit de groepen 7 en 8 ging de Fair Play Cup naar De Koldewijn Schoele uit Kamperveen en bij de meisjes naar Het Octaaf 2 uit Elburg. De Fair Play Cup in de categorie groepen 5 en 6 is naar De Duif 2 uit ‘t Harde gegaan.

Ter herinnering aan het toernooi kregen alle deelnemers een vaantje aangeboden namens VSCO’61 en de KNVB. Daarnaast had Rabobank Noord Veluwe een mooie attentie beschikbaar gesteld voor alle winnaars. Van sponsor Extran ontvingen alle deelnemers op de toernooidag een welkom flesje Extran.

Zonder de bijdrage van deze sponsoren en de inzet van de vele vrijwilligers zou het toernooi niet mogelijk geweest zijn. De toernooiorganisatie is hen dan ook veel dank verschuldigd voor de bijdrage en inzet.

De toernooicommissie van VSCO’61 kijkt terug op een fantastisch Schoolvoetbaltoernooi en vanwege het enthousiasme van de deelnemers en de complimenten die we hebben ontvangen, kijken we alweer uit naar het toernooi in 2015.

Machine Verhuur Oosterwolde wint 9e VSCO’61 sponsorvoetbaltoernooi

Het negende sponsorvoetbaltoernooi van VSCO’61 werd vandaag onder prachtige weersomstandigheden afgewerkt en kende wederom een uitstekend verloop. De winnaar van de voorgaande editie, Spiderbuster Nederland, werd al in de poulefase uitgeschakeld. De finale werd uiteindelijk gespeeld tussen Machine Verhuur Oosterwolde (MVO) en Boeve Accountants uit Nunspeet. Na een 3-1 overwinning mocht MVO de fraaie wisseltrofee mee naar huis nemen.

Zaterdagochtend om 11.30 uur vond onder zonnige omstandigheden de aftrap plaats van alweer het negende sponsorvoetbaltoernooi van VSCO’61. Gedurende de dag streden 32 sponsorteams fanatiek maar sportief om de prijzen.

Na de verschillende poulewedstrijden en de kwartfinales speelden in de halve finales MVO tegen DKW Woonvision en Boeve Accountants tegen Gebr. Klomp Bestratingen. MVO won haar halve finalewedstrijd overtuigend met 2-0, terwijl Boeve Accountants zich nipt (3-2) wist te plaatsen voor de eindstrijd. In de finale nam MVO snel de leiding en wist deze vroege voorsprong verder uit te bouwen naar een 3-1 zege. In de troostfinale won Gebr, Klomp Bestratingen met ruime cijfers (5-2) van het uitgespeelde DKW Woonvision.

Naast het sportieve element was er tevens volop gelegenheid voor vertier en ontspanning. Zo werd er weer gestreden om de ‘Dikke Bertha Cup’. De hoogste snelheid werd gemeten bij een schot door Danny van de Weg namens Machineverhuur GWW. Hij wist de bal met maar liefst 111 km/uur in het doel te plaatsen.

Ook dit jaar werden er appels en mandarijnen beschikbaar gesteld voor alle sporters en overige bezoekers van sportpark De Heughte. De inwendige mens kon verder versterkt worden met allerlei kiplekkernijen van Kings Grillkippen. De kinderen konden zich laten schminken door een clown en daarnaast vermaken met opgestelde speelattributen, waaronder een opblaasbare hindernisbaan en springkussen.

Aansluitend kon het feest in en rond het clubgebouw op sportpark De Heughte losbarsten. DJ Martijn Rouwenhorst van BPM Media & Entertainment Facilities zorgde voor omlijstende vrolijke en sfeervolle klanken. Tussendoor verzorgde de talentvolle zanger Dennis Wiltink een tweetal live optredens.

Dankzij de deelnemende sponsors, de EHBO, de scheidsrechters en alle andere vrijwilligers kunnen de toernooi- en sponsorcommissie terugkijken op een geslaagde dag en alweer vooruitkijken naar de lustrumeditie van het sponsorvoetbaltoernooi in 2014.