Degradatie KVE een feit na ruime nederlaag

Op zaterdag 7 juni 2014 is KV Elburg uit de 1e klas gedegradeerd naar de 2e klas. Na 12 jaar onafgebroken in de 1e klas gespeeld te hebben kon het team van Jan de Haard het niet bolwerken tegen Valto uit De Lier.

De eindstand was niet mis te verstaan. Elburg verloor afgetekend met 15-26.

De beslissingswedstrijd tegen Valto werd gespeeld bij HKC te Utrecht. De meegereisde supporters uit Elburg lieten zich goed zien en horen maar op het veld moest het gebeuren.

Jan de Haard had wegens omstandigheden de opstelling op enkele plaatsen aangepast. Alhoewel het hele team er hard voor werkte kwam Elburg klasse tekort om het Valto moeilijk te maken.

Valto ging goed van start en stond al snel op een 0-3 voorsprong. Elburg scoorde toen ook haar eerste doelpunt maar Valto was daar niet van onder de indruk. Zij hadden de zenuwen het beste onder bedwang en scoorden er lustig op los. Na 20 minuten stond het al 1-7 en was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Tot de rust kon Elburg nog iets terug doen (6-10).

Na rust een zelfde spelbeeld. Elburg deed wat het kon maar Valto had ‘de wind mee’ en scoorde heel gemakkelijk. Eigenlijk was Valto op alle fronten de betere ploeg en liet dat vanmiddag ook zien.
Elburg wisselende nog enkele spelers maar via 10-15 en 14-20 liep Valto in de slotfase uit naar een wat geflatteerde maar dik verdiende eindstand van 15-26.

Voor Elburg betekent de degradatie uithuilen en in augustus opnieuw beginnen, in de 2e klas.
Dan staat de selectie weer onder leiding van Jan de Haard. Vanaf het nieuwe seizoen is ook Sjonnie Vagevuur uit Lelystad als trainer/coach actief bij de Elburger korfballers.