maandag 2 juni 2014

Maar liefst 6 medailles voor Keep Moving op NK Inline Skating

Afgelopen weekend hebben de rijders van Keep Moving op het scherpst van de snede mee-gestreden voor de Nationale titels die waren te verdienen tijdens deze kampioenschappen. Maar liefst 6 medailles werden er in de wacht gesleept.


Andrea Hokse was de grootverdiener van het team, zij mocht aan het eind van het weekend naar huis met maar liefst 4 medailles, een fantastisch resultaat:
-Zilver op de 300 meter sprint, (29.776 seconden)
-Brons op de 1000 meter sprint
-Zilver op de 500 meter sprint
-Zilver op de aflossing met teamgenoot Daphne Hendriks en Gerline Crediet.

Marieke Kroes stond aan de start als eerste jaars Junioren A, dit was even wennen met totaal andere rijders om je heen en een andere mentaliteit, toch wist ze goede afstanden te rijden. Als klapper op de vuurpijl werd ze Nederlands Kampioen op de aflossing samen met Tjitske Wasenaar en Beau Wagemaker. Een schitterende prestatie waar ze lang van kan na genieten.

Goud op de aflossing voor Marieke Kroes
Daphne Hendriks was goed begonnen aan haar toernooi, na een goede 300 meter en een wat mindere afvalkoers, reed ze een daverende 100o meter sprint, helaas kwam ze onfortuinlijk ten val in de laatste ronde en kon daardoor helaas niet starten op haar favoriete onderdeel de puntenkoers. 
Maar Daphne stond de volgende dag gewoon weer aan de start, nadat ze in het ziekenhuis was opgelapt. Daar kreeg ze loon na werken, na een goede aflossing met haar teamgenoot Andrea Hokse en Gerline Crediet wist ze zilver in de wacht te slepen. Mooie afsluiting van dit toernooi voor haar.

Herrald Vinke heeft gereden voor wat hij waard was dit weekend, helaas kon hij geen rol van betekenis spelen dit toernooi. Tijdens de aflossing was hij goed op dreef met zijn makkers Harjan Tromp en Arno van Telligen maar helaas kregen zij een DQ door een foutieve wissel. Er zat niet meer in voor Herrald dit weekend.

Volgende week woensdag 4 juni staan al deze toppers aan de start van de Freewheel competitie op ’t Harde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten