maandag 1 juli 2013

Zwemtalenten aan het werk in de Hokseberg

Afgelopen weekend werd voor de 5de maal de Midzomer Medaille Wedstrijd georganiseerd door Zwem en Polo Club “de Hokseberg”.

Met 9 verenigingen, 440 starts en 180 deelnemers werden de getallen van vorig jaar wederom overtroffen.
In concept een unieke wedstrijd: de enige medaillewedstrijd waarbij de jeugdzwemmers en Masterszwemmers welkom zijn om de race in de buitenlucht te zwemmen.

Naast de medaille strijd mocht er ook gestreden worden om de Midzomer Medaille trofee, de beker gaat naar de vereniging met de meeste gouden medailles.

Ook dit jaar ging hij naar de Houtrib uit Lelystad die met 15 gouden medailles het best wist te scoren, totaal haalde zij 32 medailles binnen.

De Hokseberg wist zich prima te handhaven tussen de lokale topverenigingen en bemachtigde een 5de plaats met 6 goud, 10 zilver en 6 brons, het totaal kwam daarmee op 22 medailles uit.

Goud was er voor Gert-Jan Visch (2x), Kim Westerink (2x), Mart Schoots en Sara Metzger. Zilver ging naar: Luuk van Laar (2x), Giovanni Junte (2x), Jorik van Klompenburg, Ilse Vos, Esmee Groothuismink, Naomi Pater en de estafetteploeg bestaande uit Mart Schoots, Esmee Groothuismink, Danique Drost en Giovanni Junte.

Brons werd behaald door: Hendri Kroneman, Mart Schoots, Jorik van Klompenburg, Declan Drost en Ilse Vos (2x).

Ook op persoonlijk vlak werd er goed gepresteerd, er sneuvelde maar liefst 29 persoonlijk records!

De Hokseberg kijkt tevreden terug op de wedstrijd, ondanks ons relatief kleine vereniging wisten onze zwemmers zich prima te handhaven tussen de “grote jongens”
Een groot compliment naar trainers en zwemmers voor de prestaties!

Het einde van het seizoen begint in zicht te komen, over 2 weken organiseert de verenging de schoolzwemwedstrijd op donderdag 11 juli om 14.00 uur. Toegangsbewijzen zijn via de deelnemende scholen te bemachtigen. We hopen weer op een spannende strijd tussen de scholen van de gemeente Elburg.

Op 12 en 13 juli sluiten we het dan echt af met de jaarlijkse clubkampioen-schappen waarbij de interne strijd weer los gaat barsten. Op vrijdag om 20.00 uur en zaterdag om 18:15 uur is een ieder welkom in zwembad De Hokseberg om hierbij aanwezig te zijn!