maandag 26 september 2011

Goede comeback net niet genoeg voor de eerste overwinning Bossini G.S.Stars

Zaterdag 24 september speelde Bossini G.S.Stars 1 zonder Michel van Houten en Ronald van de Weg de uitwedstrijd tegen HBV The Jumpers in Den Haag.

Na een stroeve start keken de Elburgers bij rust tegen een achterstand van 11 punten aan. Bossini G.S.Stars kreeg weinig grip op de individueel snelle en technische spelers van The Jumpers. Ook pakten de Hagenezen veel aanvallende rebounds en scoorden ze veel uit tweede kansen.

In de rust werd de verdedigingstactiek omgegooid en zette Bossini G.S.Stars een zoneverdediging neer. De eerste minuten leek dit geen effect te hebben en liep de achterstand zelfs op naar 22 punten. Beetje bij beetje kregen de Elburgers de tegenstanders onder controle en onder aanvoering van Jeroen Doek en Roel Kramer werd de achtervolging ingezet.

Bij de start van het vierde kwart bedroeg de achterstand echter nog steeds 11 punten. Elburg ging door op de ingeslagen weg. Jeroen Doek schoot 2 knappe driepunters binnen en zorgde ervoor dat met 2 minuten te spelen de overwinning in zicht kwam en het verschil nog 4 punten bedroeg. Met een halve minuut te spelen schoot Dimitri Braakman de Elburgers voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. Helaas wisten de Hagenezen in de laatste aanval nog te scoren en bleven de punten in Den Haag. Eindstand 65-64.

Vrijdag 1 oktober speelt Bossini G.S.Stars een eerste thuiswedstrijd van het seizoen om 21:00 uur tegen Arnhemia Eagles uit Arnhem. Zaterdag 2 oktober speelt Bossini G.S.Stars om 21:00 uur thuis voor de beker tegen BC Vlissingen

Topscore: Dimitri Braakman 29 p,Jeroen Doek 17 punten