dinsdag 27 september 2011

Goede resultaten Team Jan Bakker Auto's coureurs.

ELBURG - Zowel Gert-Jan Kok als Scott Deroue hebben tijdens de seizoensafsluitende Race of the Champions in Assen voor aansprekende resultaten gezorgd. Kok reed zich in de klasse Supersport 600-cc naar het podium terwijl Deroue in de 125-cc klasse de vierde plaats behaalde.
De wedstrijden werden voorafgegaan door een minuut stilte voor onze
onlangs overleden teameigenaar/manager Jan Bakker. Vele rijders en
teams verzamelden zich op de grit om Jan Bakker op een indrukwekkende
wijze een laatste eerbetoon te bewijzen.

Het team begon het raceweekend na de gebeurtenissen de afgelopen weken met gemengde gevoelens. Kok trainde zich naar een 8e plaats en kwam via een goede start in de eerste ronde als 7e door en schoof mede door het rijden van een nieuw pr. naar de vierde plaats achter Voskamp, Bos en Bovee die in de problemen kwamen met achterblijvers. Voskamp werd hiervan de dupe terwijl Bovee er met de overwinning vandoor ging voor Bos en Kok die met P3 zijn eerste 600-cc podium scoorde en er blij mee was.

Kok : Eindelijk, na twee jaar in de 600-cc in de laatste race een podiumplek.
Ik heb vandaag alles gegeven en draag dit resultaat op aan Jan Bakker
die altijd vertrouwen in me had en veel in mijn carrière geïnvesteerd
heeft.

Scott Deroue kwam in de 1e tijdtraining na het zetten van alweer een nieuw pr. in de Ramshoek snoeihard ten val waarbij wonder boven wonder alleen zijn
racepak geruïneerd werd waarna hij zich met een vijfde trainingsplek kon
opmaken voor zijn race. Via een geweldige start dook Deroue als derde de eerste bocht in maar al snel werd duidelijk dat er aan boord iets niet in orde was waarna Deroue na een eenzame race als vierde finishte .

Deroue: ,, Ik had na de tweede training aangegeven de set-up van de vering te wijzigen maar dat pakte verkeerd uit en dat was uitgerekend vandaag heel spijtig. Ik kan nog steeds niet geloven dat Jan Bakker er niet meer is. Ik ben hem dankbaar voor de kans die ik gekregen heb op de 125-cc in zijn team.

Met dit verslag is er een einde gekomen aan het tijdperk Racing Team Jan Bakker Auto's waar de afgelopen weken door de media en racesport veel aandacht aan besteed is.

Voor Deroue en Kok is de toekomst ongewis met dien verstande dat Deroue verzekerd is van een start in de Red Bull Rookies Cup 2012 terwijl Deroue Sr. aangaf dat er ontwikkelingen gaande zijn. Kok geeft aan te hopen dat er iets voorbij komt waarmee hij verder kan.